Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za vraždu v chatové oblasti poslal soud muže na 22 let do vězení

Na 22 let do vězení poslal dnes soud Filipa Vondráka, který podle obžaloby loni zavraždil na Táborsku muže. V chatové oblasti ho ubodal nožem. V souvislosti s případem byli obžalovaní další dva muži. Podle kriminalistů o vraždě věděli, neinformovali o tom policii a navíc s Vondrákem vykradli dům i garáž zavražděného. Za to soud uložil jednomu z nich vězení 2,5 roku, druhý dostal podmíněný trest. Rozsudek není pravomocý.

„Způsob, jakým byl poškozený napaden, se vymyká. Dostáváme se do kategorie, kdy se jedná o zvlášť surový způsob,“ řekl dnes při odůvodnění trestu předseda senátu táborského soudu Petr Černý.

Dvaadvacetiletý muž v hádce ubodal známého, jeho tělo ukryl na zahradě a zaházel odpadky

Kriminalisté řeší od začátku týdne vraždu, která se stala na Táborsku. Vrahem by podle nich měl být dvaadvacetiletý muž, který v hádce ubodal šestačtyřicetiletého muže. Na místě byli další dva muži ve věku sedmatřicet a osmatřicet let. Policisté...

Tragédie se stala loni v srpnu. Kriminalisté zjistili, že obžalovaný po hádce napadl šestačtyřicetiletého muže nožem a několikrát jej bodnul. Po vraždě tělo ukryl na jednom pozemku a zamaskoval různými předměty, například větvemi a odpadem. Kriminalisté pak zavražděného našli několik dní po činu.

Podle testů má dvaadvacetiletý Vondrák inteligenční kvocient 70. „Je to hrubě podprůměrný intelekt. My jsme to dříve nazývali slaboduchostí,“ uvedl znalec z oboru psychologie Karel Netík. Podle něj je Vondrákova prognóza z psychologického hlediska směrem do budoucnosti značně nepříznivá. „Zvláště, pokud bude užívat alkohol,“ uvedl. Podle odhadu odborníku měl Vondrák v době činu v krvi 2,5 až 3,2 promile alkoholu. Netík řekl, že i tento fakt pomohl spustit agresivní jednání.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, soud, vražda, Jihočeský kraj, věznice, okres Tábor, Petr Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za vraždu v chatové oblasti poslal soud muže na 22 let do vězení  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.