Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dobrý anděl dnes odešle peníze do potřebných rodin, jednou z nich je i rodina z Táborska

Nadace Dobrý anděl podporuje rodiny s dětmi, ve kterých se objevila vážná nemoc. Během dnešního dne, již po sté, odešle vybrané finanční prostředky. V Jihočeském kraji Dobří andělé pomohli 469 rodinám s dětmi. Jednou z nich je i rodina paní Markéty z Tučap na Táborsku.

Paní Markéta s manželem Martinem vychovávají osmnáctiletou Emílii a třináctiletého Jakuba. V říjnu roku 2018 paní Markétě lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. Léčbu absolvuje na onkologii v českobudějovické nemocnici. Nejdříve podstoupila operaci, následně chemoterapii, další operaci a nyní u ní probíhá biologická a hormonální léčba. 

Vlivem vážného zdravotního stavu přestala paní Markéta docházet do svého zaměstnání. Rodinný rozpočet proto pomáhají částečně dorovnat i Dobří andělé. „Díky pravidelným příspěvkům naše děti nepocítily absenci jednoho platu v rodině a mohly se v klidu věnovat svým zálibám a studiu. Jakub je od září členem atletického klubu Veselí nad Lužnicí, kde se věnuje především běhu na krátké trati, dcera Emilie s úspěchem absolvovala autoškolu a další řidičský průkaz v rodině žijící na venkově, je velké plus. Za celou naši rodinu patří Dobrým andělům naše poděkování. Vážnou nemoc provází samozřejmě i psychická zátěž. Jsme vděčni, že máme díky dárcům o jednu starost méně,“ reagovala na finanční pomoc paní Markéta.

Dobrý anděl veškeré dary vybrané v jednom měsíci rozděluje vždy první pracovní den následujícího měsíce potřebným rodinám. Každý měsíc tak začínají opět od nuly. „Nadace po celou dobu odevzdává příspěvky dárců do posledního haléře. Měsíčně přijme v průměru 107 nových rodin, v nichž se rodič nebo dítě potýká s rakovinou či jiným vážným onemocněním,“ uvedla Šárka Procházková, ředitelka Dobrého anděla. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dobrý anděl

Štítky Dobrý anděl, nadace, pomoc, vážná nemoc, rodina, okres Tábor, nemoc, Jihočeský kraj, Tučapy, Nemocnice České Budějovice, Veselí nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrý anděl dnes odešle peníze do potřebných rodin, jednou z nich je i rodina z Táborska  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.