Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strážníkům se podařilo chytit klokana, který skákal po Táboře. Je zpět u svého majitele

Klokana, který poskakoval po ulicích Tábora, se konečně podařilo najít. Strážníci ho po delší honičce chytili v řece Lužnici. Po celodenním pátrání se tak zvíře vrátilo ke svému majiteli, kterým je chovatel z Radimovic u Želče.

V pondělí večer bylo ukončeno pátrání po klokanovi, který skákal ulicemi Tábora. Zvíře ten den ráno natočil strážník městské policie Miroslav Moudrý. Celý den o něm ale nikdo neměl žádné zprávy.

Klokana objevili až večer městští policisté v zahrádkářské kolonii v Čelkovicích. Odchyt ale nebyl jednoduchý. „Zasahující hlídka jej pronásledovala nepřehledným terénem u řeky Lužnice, kam se pokoušel před strážníky opakovaně ukrýt v křoví. Poté, co skočil do řeky, se jej ve spolupráci s přivolaným majitelem konečně podařilo polapit,“ uvedl mluvčí táborské městské policie Pavel Šimek.

Zvíře už je tak zpět u svého majitele. Během včerejšího dne se o něj přihlásilo několik lidí. Jednou z možností bylo, že klokan utekl chovateli z Moravské Nové Vsi, kterou minulý týden zasáhlo tornádo. Nakonec se ale ukázalo, že utekl z Radimovic u Želče na Táborsku.

Po ulicích Tábora skáče klokan. Utekl nejspíš chovateli z Radimovic

Klokan v ulicích Tábora? Jakkoliv neuvěřitelně může tato věta znít, je pravdivá. Strážníkům městské policie se totiž dnes brzy ráno podařilo natočit klokana, který skáče ulicemi tohoto jihočeského města. Zvíře podle policie nejspíš uteklo...

Ohodnoť článek

Foto Miroslav Moudrý

Štítky klokan, Tábor, městská policie, Lužnice, Radimovice u Želče, Pavel Šimek, Čelkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníkům se podařilo chytit klokana, který skákal po Táboře. Je zpět u svého majitele  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.