Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Poškození kabelu v Táboře způsobilo ve městě a okolí výpadky operátorů

Poškození optického kabelu při stavebních pracích u hráze vodní nádrže Jordán v Táboře narušilo dnes odpoledne služby některých mobilních operátorů ve městě a okolí. Výpadek by mohl skončit dnes večer. Řekly to mluvčí O2 Czech Republic Veronika Zachariášová a T-Mobilu Patricie Šedivá. Tábor o výpadku informuje na svém facebooku, kde zdůrazňuje, že na tísňové linky se dovolat lze. Za komplikace se město omlouvá.

„Někteří naši zákazníci se v Táboře a nejbližších okolních městech mohou potýkat s lokálním výpadkem některých služeb. Naši technici spolu s dodavatelem začali okamžitě pracovat na nápravě," uvedla Zachariášová. Dělníci podle ní kabel přeťali.

To uvedla také Šedivá. „Můžeme potvrdit, že v lokalitě Tábora a blízkého okolí došlo k výpadku některých služeb. Příčinou je přerušení optického kabelu našeho dodavatele," podotkla. Obě mluvčí shodně uvedly, že provoz sítě by měl být obnoven ještě dnes večer.

Táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020) řekl, že výpadek zřejmě způsobilo poškození kabelu společnosti CETIN při pracích na stavbě lávky u nádrže Jordán. „Podle našich informací je přerušené spojení vedené kabelem. Wi-fi sítě by fungovat měly," uvedl. Výpadek by podle něj měl skončit do 18:30.

Jordánská hráz prochází dlouhodobou obnovou. Město tam obnovuje lávku přes nádrž a od půlky dubna je tam omezený provoz, omezení potrvá do listopadu. Pro město je obnova lávky největší letošní investicí, bude stát 103 milionů korun. Stavební firma odstraňuje lávku z roku 1929, nová bude její replikou. Město nyní na webu upozorňuje, že v noci ze soboty 12. srpna na neděli 13. srpna bude hráz na čtyři hodiny uzavřena pro veškerou dopravu včetně autobusů MHD a vozů záchranné služby, policie i hasičů. Důvodem uzavírky jsou právě překopy silnice k převedení a uložení inženýrských sítí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Dvořák

Štítky ČR, komunikace, stavby, Tábor, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poškození kabelu v Táboře způsobilo ve městě a okolí výpadky operátorů  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.