Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Tábor staví za 23 milionů korun novou tělocvičnu u základní školy v Čekanicích

Tábor staví novou budovu tělocvičny u základní školy v Čekanicích. Původní tělocvičnu, která už nevyhovovala potřebám výuky, změní na moderní jídelnu. Náklady na stavbu tělocvičny činí 23 milionů korun bez daně z přidané hodnoty.

Provoz jídelny začne hned v úvodu školního roku 4. září. „Ale ta tělocvična bude podle smlouvy dokončena až v průběhu září. Není to tím, že by firma, která ji staví, byla v nějakém časovém skluzu. Po dohodu s ředitelkou základní školy budou děti v září chodit ven," uvedl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020). Původní odhadované náklady na stavbu tělocvičny byly 31 milionů korun. Z výběrového řízení však vzešla nižší částka.

Pavlík dodal, že jde o jednu z nejvýznamnějších investic města v posledním roce. Nová tělocvična vznikne jako přístavba základní školy. „Čekanice jsou jednou z příměstských částí Tábora a jedná se o menší školu, ale tělocvična už tam několik let nestačila kapacitně," uvedl Pavlík. Tábor zřizuje šest základních škol.

Město na projekt v Čekanicích získalo peníze také od krajského investičního fondu. Fond vždy spolufinancuje projekt maximálně do výše 50 procent z nákladů. Letos Jihočeský kraj vybral 48 projektů obcí, které ze svého investičního fondu podpoří. Mezi žadatele touto formou rozdělí 230 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, správa, školy, stavby, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor staví za 23 milionů korun novou tělocvičnu u základní školy v Čekanicích  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.