Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tábor předpokládá, že mistrovství světa v cyklokrosu navštíví až 50 tisíc lidí

Tábor předpokládá, že únorové mistrovství světa v cyklokrosu, které se ve městě uskuteční, navštíví až 50 tisíc lidí. Jde o jednu z největších sportovních akcí v regionu. Na šampionát, který se uskuteční od 2. do 4. února, je zatím prodáno 3500 vstupenek.

„Bude to vrcholná událost. Ve městě jsou rezervovány všechny ubytovací kapacity. Momentálně už se poptávka po hotelích přesunuje do Soběslavi a dále do Veselí nad Lužnicí (na Táborsku). U podobných akcí je ale naprosto běžné, že návštěvníci shánějí ubytování klidně až v okruhu 100 kilometrů a na závody dojíždějí," uvedla táborská místostarostka Lenka Horejsková (Společně pro Tábor).

Mistrovství světa v cyklokrosu se do Tábora vrátí po devíti letech. Poprvé se ve městě šampionát konal v roce 2001. „Za tu dobu si Tábor vydobyl mezi cyklistickými fanoušky ve světě solidní renomé a dobrou pověst. Máme informaci, že se sem zahraniční fanoušci těší," řekla Horejsková. Tradičně největší popularitu má sport v Nizozemsku a Belgii. Silnou tradici má také v Česku, jehož závodníci v minulosti získali řadu světových titulů.

Tábor by rád šampionát v příštím roce označil jako co nejvíce ekologicky šetrný. Preferuje proto například variantu, kdy by návštěvníci využívali pro dopravu především vlaky. „Jednáme s Českými drahami o speciálních spojích, které by vyjížděly z Prahy a stavěly na zastávce Čápův dvůr poblíž samotného areálu," řekla Horejsková.

Přestože město není pořadatelem mistrovství světa, investuje do něj přibližně osm milionů korun. Největší položku tvoří poplatek mezinárodní cyklistické unii, který je pro uchazeče povinný. Menší část nákladů pak tvoří částka na přípravu propagačních materiálů. Rada města proto v pondělí na tyto účely schválila uvolnění 333.000 korun. „Počítáme ale, že reklamní bannery s logem města nebudou jednorázové. Chceme je v příštím roce využít i na jiných akcích, a to třeba i těch nesportovních," řekla místostarostka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ilustrační foto, pixabay.com

Štítky správa, cyklistika, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor předpokládá, že mistrovství světa v cyklokrosu navštíví až 50 tisíc lidí  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.