Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Správa Národního parku Šumava uzavřela jelení výběh

Důvodem je riziko padajících stromů, které hrozí po celém území Národního parku Šumava. Nebezpečí hrozí i pokud se vydáte na turistickou túru nebo na výlet na běžkách.

„Pády stromů, větví, nebo zlomy špiček stromů, které už nedokážou unést tíhu těžkého sněhu, hrozí úplně na celém území národního parku. To nebezpečí je opravdu vysoké a proto nedoporučujeme vyrážet v těchto dnech do terénu," upozorňuje Adam Diviš, vedoucí informační a strážní služby

Kvůli přívalům sněhu je například uzavřena i Tříjezerní a Chalupská slať. S omezením je přístupná Jezerní slať, ale pouze k vyhlídce. Jelení výběh je uzavřený od dnešního odpoledne.

„Zde panuje stejné nebezpečí, jako ve volném terénu, tedy vážně zde hrozí pády stromů nebo větví. Podobné je to i na přístupové cestě k výběhu s rysy. Naproti tomu výběh s vlky v Návštěvnickém centru Srní je veřejnosti stále přístupný,“ říká tiskový mluvčí NP Šumava Jan Dvořák a dodává „i zde je na místě opatrnost, hlavně pří pohybu po dřevěných konstrukcích, ostatně jako všude jinde."

Sněhová nadílka způsobila omezení provozu také v zařízeních Národního parku Bavorský les, kde jsou do odvolání uzavřena návštěvnická centra Haus zur Wildnis v Ludwigstahlu a Hans-Eisenmann Haus u Neuschönau.

Foto Facebook NP Šumava

Štítky sníh, Národní park Šumava, jelení výběh, strom, Chalupská slať, Jezerní slať, Jan Dvořák, Srní

Správa Národního parku Šumava uzavřela jelení výběh  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.