Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Záchranáři na Zadově zasahovali u dalšího zraněného lyžaře

Horská služba na Šumavě zasahovala včera u dalšího vážného úrazu malého lyžaře na Zadově. Záchranáře zavolala obsluha vleku kolem poledního. Zraněný chlapec ležel na sjezdovce.

Včera kolem půl dvanácté zavolala obsluha vleku na stanici HS Zadov, že na churáňovské sjezdovce leží zraněný chlapec. „Když jsme s kolegou dorazili, viděli jsme, že desetiletý lyžař pláče bolestí. Zjistili jsme, že si s největší pravděpodobností zlomil při pádu nohu v oblasti bérce. Uklidnili jsme ho, nohu zafixovali vakuovou dlahou a uložili do vakuové matrace,“ popsal situaci na sjezdové trati Miroslav Cinádr, zasahující člen Horské služby Šumava.

Záchranáři poté zraněného hocha šetrně převezli na stanici HS. „Tam jsme poté hocha ještě ošetřili a po příjezdu předali posádce vozu Rychlé zdravotnické pomoci. Ti po konzultaci s lékařem podali chlapci tišící prostředky a pak jej sanitka převezla k hotelu Churáňov,“ uvedl Miroslav Cinádr s tím, že na místo dosedl vrtulník Letecké záchranné služby, který chlapce transportoval k dalšímu ošetření do nemocnice.

Foto Horská služba

Štítky lyžař, Horská služba, zranění, Zadov, Šumava

Záchranáři na Zadově zasahovali u dalšího zraněného lyžaře  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.