Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

U Budějovic plánují novou silnici. Povede z hlavního tahu na Krumlov k nemocnici

Nová silnice by mohla v budoucnu vzniknout na jihu Českých Budějovic. Město, kraj a stát tam chtějí vybudovat komunikaci, která odvede část řidičů z hlavní silnice na Krumlov přes řeku směrem k Lidické třídě.

Celý projekt je ale na úplném počátku. „Rada schválila memorandum o propojení silnice I/3 a Lidické třídy. Jde o memorandum mezi Jihočeským krajem, městem a Ředitelstvím silnic a dálnic,“ uvedl primátor Jiří Svoboda (ANO).

Silnice odvede část dopravy z hlavního tahu z Budějc na Český Krumlov a přes řeku Vltavu ji nasměruje okolo areálu papíren na Lidickou třídu. Podle primátora povede z velké části nezastavěným územím, a tak by podle něj nemělo dojít k protestům ze strany veřejnosti. Přesnou trasu a podobu komunikace bude mít na starosti vybraná firma.

Příští rok chtějí v Budějovicích stavět kruhový objezd u sídliště Máj. Čeká se na vyjádření hygieny

Českobudějovičtí radní tento týden schválili vypsání veřejné zakázky na okružní křižovatku na sídlišti Máj. Jde o první etapu výstavby silnice, která spojí ulice Branišovská a Na Sádkách. Zástupci města vypsání potvrdili, čekají ale ještě na...

Jihočeský kraj má teď za úkol vypsat soutěž na projektovou dokumentaci. To by se mělo stát ještě letos. „Jakmile budeme mít memorandum v ruce, tak se do toho pustíme. Musí se to udělat co nejdříve. Moje aktivita je vedena nečinností města České Budějovice k dopravním stavbám,“ reagoval hejtman Martin Kuba (ODS).

„I když to není krajská komunikace, protože spojujeme silnici I. třídy s městskou, tak považuji význam téhle stavby za nadměstský. Všichni víme, co se dělo, když došlo k uzavření cesty na Včelnou. Jsme si vědomi toho, jakou zátěž tenhle úsek musí zvládnout. Odklonění části dopravy by ulehčilo ucpávání Budějovic, když auta najíždí na Mánesovu,“ tvrdí hejtman. Podle něj by nová silnice ušetřila mimo jiné emise či kilometry. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, silnice, Jihočeský kraj, doprava, Český Krumlov, Jiří Svoboda, ANO 2011, Ředitelství silnic a dálnic, Vltava, Martin Kuba, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Budějovic plánují novou silnici. Povede z hlavního tahu na Krumlov k nemocnici  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.