Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podle Czech Digital Group zmizel majetek televize Šlágr v hodnotě 40 milionů korun

Firma Czech Digital Group žádá v insolvenčním řízení se Šlágr TV 76,7 milionu korun. Podle Šlágr TV je tato pohledávka neoprávněná. Právnička Czech Digital Group dnes u krajského soudu v Českých Budějovicích řekla, že se ztratil majetek televize v hodnotě asi 40 milionů korun. Insolvenční správce Jan Zachariáš řekl, že to prověří. Očekává také, že exekutor mu předá zabavené akcie firmy Šlágr TV.

Věřitelé Šlágr TV, která je v insolvenci a v likvidaci, přihlásili pohledávky za 92,3 milionu korun. Firma má majetek v hodnotě 4,3 milionu. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Krajský soud poslal firmu do konkurzu loni, insolvenční návrh na sebe podala sama. Kvůli sporu s firmami České radiokomunikace a Czech Digital Group není od loňského června schopná hradit své závazky, má zablokované účty. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku.

„Dohledali jsme majetek (firmy Šlágr TV) asi za 40 milionů korun. Majetek Šlágru někde zmizel,“ řekla u soudu právnička Czech Digital Group. Insolvenční správce věc prověřuje. Právní zástupce Šlágr TV Jan Jezbera nechtěl spor komentovat. „Ta věc běží, je živá a je velmi živá. Po dobu, kdy běží ten incidenční spor, se k tomu rozhodně nechci vůbec vyjadřovat,“ řekl.

Pohledávky přihlásil i finanční úřad

Insolvenční správce vypracoval soupis majetku. Zřejmě na něj přibude soubor akcií, který má nyní exekutor. „Teď rozhodne soud v incidenčním sporu o tom, jestli ta popřená pohledávka (firmy Czech Digital Group) je po právu, nebo není po právu,“ sdělil insolvenční správce Jan Zachariáš. Pohledávky přihlásil i finanční úřad nebo firma České radiokomunikace. Ta je ode dneška zástupcem věřitelů.

Šlágr TV je, jak uvedla, v nepříznivé ekonomické situaci. V roce 2020 se dostala do sporu s poskytovatelem elektronických komunikací, firmou České radiokomunikace, ohledně platnosti smluv. Nehradila tak v plné výši platby firmě Czech Digital Group, která loni v srpnu omezila Šlágru vysílání televizních programů. Pouštěla jen černou obrazovku s nápisem Šlágr. „To zcela odporuje obvyklé praxi, kdy při omezení vysílání je černá obrazovka buďto doplněna informací o přesunutí vysílání na jiný televizní kanál, anebo je z ní odstraněno vše týkající se předmětné televizní stanice,“ uvedla firma v insolvenčním návrhu.

Šlágr TV má účty postižené exekucí a peníze zablokované. Postup Czech Digital Group a Českých radiokomunikací označila za koordinovaný a šikanózní.

Šlágr TV je projekt vydavatelství firmy Česká Muzika. Natáčí a vysílá rozhovory, klipy i koncerty. Sází na lidové písně, dechovou hudbu či trampské písničky. Založil ji hudebník Karel Peterka.

Hudební vydavatelství Česká Muzika, propojené s televizí Šlágr TV, mělo v roce 2020 tržby z prodeje výrobků, služeb a zboží 67,4 milionu korun. Meziročně klesly o necelých deset procent. Výnosy klesly zhruba o polovinu na 68,3 milionu. Firma předloni vykázala zisk po zdanění 10,5 milionu, zatímco v roce 2019 skončila ve ztrátě 10,1 milionu. Vyplývá to z účetní závěrky. Firma měla předloni 12 zaměstnanců.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, média, soud, insolvence, TV Šlágr, České Budějovice, Czech Digital Group, a.s., televize, Šlágr TV, pohledávka, České Radiokomunikace, Česká muzika, Karel Peterka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle Czech Digital Group zmizel majetek televize Šlágr v hodnotě 40 milionů korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.