Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Písek znovu nabízí k pronájmu chatu Živec z filmu o Homolkových

Po nevydařeném pokusu z konce loňského roku hledá město Písek opět provozovatele chaty Živec. V prosinci nabídl jediný uchazeč korunu ročně, a tak jsou nyní podmínky upravené. Minimální výše nájemného je 100 tisíc korun na rok.

Zájemci o pronájem chaty Živec si mohou objekt prohlédnout 14. února od 9 do 9:30 hodin. Lidé se potkají před vchodem do chaty.

„Výběrového řízení se může zúčastnit fyzická nebo právnická osoba, která má oprávnění k provozování restauračního zařízení. Písemnou přihlášku musí zájemci doručit nejpozději do 21. února 2022 do 15. hodiny na adresu Městský úřad Písek, odbor správy majetku, Velké náměstí 114, 397 19 Písek. Přihlášky doručené později nebudou do tohoto výběrového řízení přijaty,“ informoval mluvčí města Petra Měšťanová.

Výpovědní lhůta bude jeden rok 

Nový nájemce bude mít za úkol zajistit celoroční provoz chaty s minimální otvírací dobou od června do září, kdy musí být otevřeno šestkrát týdně od 10 do 20 hodin. Provozovatel bude také kontrolovat lanové hřiště a 3D bludiště, povinností je i údržba altánu před chatou. Podrobné podmínky najdou uchazeči na internetových stránkách města. 

„Nájemní smlouva bude uzavřena od 1. dubna 2022 na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou jeden rok. Minimální výše nájemného je 100 tisíc korun na rok plus DPH,“ dodala Měšťanová. 

Město hledalo už minulý rok, tehdy se ale ozval jediný uchazeč, který nabídl korunu ročně. „Pro město je tato částka nevýhodná, proto jsme se rozhodli toto výběrové řízení zrušit a na jaře příštího roku vyhlásit nové. V té době by již měly být známy kroky nové vlády týkající se epidemie koronaviru i jejich případný dopad na oblast gastronomie a hotelnictví. To by mohlo zájemcům o provozování chaty usnadnit rozhodování. Někteří se totiž kvůli nejasným vyhlídkám tohoto oboru podnikání do výběrového řízení nepřihlásili,“ uvedla v prosinci místostarostka Petra Trambová (Pro Písek).

Jediný uchazeč nabídl za chatu z filmu o Homolkových korunu ročně. Město hledá dál

Pouze jediný zájemce se přihlásil o pronájem chaty Živec v Píseckých horách. Nabídl jednu korunu za rok, což město Písek neuspokojilo, a tak bude radnice vypisovat nové výběrové řízení. Současný nájemce končí s provozováním k 31. prosinci.

Turistická chata má za sebou celkovou rekonstrukci za 16,6 milionu korun bez daně. „Modernizace se dotkla restaurace i pokojů, které nyní mají vlastní sociální zařízení, upraveno bylo provozní i dispoziční řešení objektu, aby odpovídalo současným požárně bezpečnostním a hygienickým požadavkům. Budova má bezbariérový přístup a je také zateplena. Restaurace má kapacitu 80 míst, v pokojích lze ubytovat až 26 hostů,“ shrnula Měšťanová. 

Chata stojí v turisticky atraktivní lokalitě, nedaleko je například rozhledna Jarník či přírodní koupalište. V minulosti se tam natáčely scény například ke snímku Hogo fogo Homolka. Název Živec vychází z horniny těžené v nedalekém lomu. Turistům objekt slouží od 30. let minulého století. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Písek

Štítky Písek, chata, výběrové řízení, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek znovu nabízí k pronájmu chatu Živec z filmu o Homolkových  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.