Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Další zpoždění. Proměna Sokolského ostrova se posune, kavárna tam zůstane déle

Proměna Sokolského ostrova v centru Českých Budějovic nabírá zpoždění. Původně tam měla nová kavárna začít fungovat na jaře, ale teď není jisté ani to, že se tak stane v létě. Oblíbený projekt Coffee on the go v provozu zatím pokračuje.

Věc projednávali v pondělí radní města. Ti dostali architektonickou studii od útvaru hlavního architekta a městské Správy domů. „Na jednání jsme dostali doporučení, aby bylo nové občerstvení v místech stávajícího tenisového kurtu, který je ve špatném technickém stavu. Využijeme mobilní buňky s dřevěným obložením,“ popsal náměstek primátora Tomáš Bouzek (TOP 09).

Ke studii padlo několik připomínek. Jedna z těch nejdůležitějších se týkala toho, kam má kavárna směřovat. Materiál ji totiž umístil tak, že budou návštěvníci sledovat slepé rameno a centrum Českých Budějovic. Někteří radní ale navrhli, že by mělo zázemí směřovat více do prostor Sokolského ostrova, jako je tomu doposud. 

Termín se posouvá

„Materiál jsme neodsouhlasili a vrátili ho k dopracování,“ shrnul náměstek. Plánované buňky mají tvořit jeden celek. Do doby, než se městu podaří je na Sokolský město umístit, bude pokračovat stávající provoz kavárny Coffee on the go. 

Kdy by mohl být projekt hotový, zatím není jasné. Původně mluvili zástupci radnice o jaře letošního roku. Už teď je ale jasné, že se tento termín nestihne. Pokud by se v pondělí studie odsouhlasila, bylo by možné buňky umístit v červnu či červenci. Ani to se ale teď nezdá příliš pravěpodobné. 

Město zveřejní podobu nové kavárny na Sokolském ostrově, poté bude hledat provozovatele

Na jaře letošního roku bude na Sokolském ostrově v centru Českých Budějovic fungovat nová kavárna. Nahradí úspěšný projekt Coffee on the go Davida Dvořáka. Město plánuje zveřejnit vizualizace záměru na svém webu, poté bude hledat provozovatele.

Nyní se musí dopracovat studie, následovat bude projektová dokumentace a mimo jiné i vypsání veřejné zakázky na dodavatele. Radnice bude muset také vypsat soutěž o to, kdo bude nové občerstvení provozovat. 

„Stávající kavárna může standardně otevřít. Nevidím důvod, proč jim tu situaci komplikovat,“ dodal Bouzek.

David Dvořák, který provozuje Coffee on the go Budějcké Drbně řekl, že v případě příznivého počasí plánuje zahájit provoz na konci března. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky sokolský ostrov, kavárna, České Budějovice, město, kultura, projekt, Tomáš Bouzek, TOP 09, David Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další zpoždění. Proměna Sokolského ostrova se posune, kavárna tam zůstane déle  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.