Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ukrajince dovezou na Letiště České Budějovice autobusy. U nádraží je sklad materiální pomoci

Na letiště v Plané u Českých Budějovic jezdí ode dneška autobusy dopravního podniku. Linka pojede přes vlakové nádraží, Mariánské náměstí, které je v blízkosti pracoviště Cizinecké policie, a poté do areálu letiště. Tam funguje Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině. V areálu bývalých kasáren u nádraží pak vznikl sklad materiální pomoci.

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině spustilo provoz v areálu Letiště České Budějovice včera. Ukrajinci si tam zajistí speciální vízum pro uprchlíky, zdravotní pojištění a mohou si mimo jiné zajistit ubytování. 

„Pro lepší dopravní dostupnost zprovozní město České Budějovice kyvadlovou autobusovou dopravu, která bude jezdit mezi tímto centrem, hlavním vlakovým nádražím a Mariánským náměstím, které je v blízkosti pracoviště Cizinecké policie. Na letiště bude autobus od nádraží vyjíždět každou celou hodinu od 7 do 19 hodin,“ uvedl primátor Jiří Svoboda (ANO). Linka je v ukrajinském jazyce.

Asistenční centrum na letišti během dneška využily dvě stovky Ukrajinců

Během prvního dne fungování Krajského asistenčního centra na letišti v Plané využily jeho služby zhruba dvě stovky Ukrajinců. Ti utekli do České republiky před probíhající válkou na Ukrajině. Možnost dočasného ubytování využilo podle mluvčí...

Město také ode dneška otevře skladové prostory v areálu bývalých Žižkových kasáren na Žižkově třídě. „Sklad materiálních potřeb města, kam mohou lidé přispívat převážně potravinami a hygienickými potřebami, bude sloužit pro výdej a prvotní zásobení nově příchozích osob z Ukrajiny. Sklad bude v provozu v pondělí a ve středu od 9 do 17 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 9 do 14,30 hodin, v pátek od 9 do 14 hodin. Telefonní spojení je 722 959 340,“ popsala Renáta Kollarczyková z oddělení marketingu a komunikace budějckého magistrátu. 

Lidé mohou přinést balenou vodu, nejlépe v malém balení, dětské přesnídávky, dětské pleny, vlhčené ubrousky, toaletní papír, papírové kapesníky, prostředky osobní hygieny či karimatky a deky. Zájemci mohou darovat také skládací lehátka, zdravotnický materiál kromě léků nebo konzervované potraviny. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, Ukrajina, pomoc, autobus, letiště, jižní čechy, Cizinecká policie, Mariánské náměstí (Brno), Planá, Jiří Svoboda, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukrajince dovezou na Letiště České Budějovice autobusy. U nádraží je sklad materiální pomoci  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.