Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Centrum pro seniory v Táboře bude o šest milionů dražší. Práce mají skončit v květnu

Centrum pro seniory, které vzniká v Táboře, bude hotové v květnu. Radní tento týden schvalovali navýšení některých nákladů v hodnotě šest milionů korun. Kromě jiného za to může navýšení cen stavebních materiálů.

Centrum pro seniory v ulici Kpt. Jaroše je jednou z největších investic v historii města. „Předpoklad podle projektu byl 237 milionů korun bez DPH. Akci jsme vysoutěžili za 207 milionů korun bez DPH,“ připomněl starosta Tábora Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Radní dostali tento týden na stůl obsáhlý materiál, který vysvětluje navýšení této částky. Peníze jdou například na dovybavení sociálního zařízení, kuchyňské linky, parkovací místa, veřejné osvětlení či chodníky. Celkem bude investice o šest milionů korun dražší. Částka zahrnuje také navýšení cen stavebních materiálů. 

Objekt bude mít kapacitu sedm desítek lůžek. Domov pro seniory navazuje na G centrum, které ve městě poskytuje sociální služby a domov důchodců. V nově postaveném objektu budou například i lůžka pro pacienty s Alzheimerovou chorobou. Hotovo má být v květnu. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky domov, senior, Tábor, investice, projekt, cena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum pro seniory v Táboře bude o šest milionů dražší. Práce mají skončit v květnu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.