Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Tábor předává byty Ukrajincům. Za první měsíc zaplatí korunu, poté se jim nájem zvýší

Zástupci města Tábor předali včera v poledne první byt uprchlíkům před válkou na Ukrajině. Celkem jich zatím rozdělí 19. Za první měsíc zaplatí lidé symbolickou korunu, druhý a třetí měsíc je bude stát metr čtvereční 75 korun.

„Na minulé mimořádné radě jsme rozhodli o poskytnutí 17 bytů. Nyní jsme na seznam doplnili další dva. Máme tedy celkem 19 bytů, kde je možné se ubytovat maximálně do dvou týdnů,“ uvedl místostarosta Martin Mareda (Piráti). 

Zástupci města si zvou uchazeče na pohovor. Zatím rozhodli o poskytnutí 12 bytů a první se předal včera v poledne. Nájemní smlouvy se uzavírají na tři měsíce, poté bude možné je prodloužit. 

Lidé prchající z Ukrajiny chtějí pracovat

První měsíc stojí nájemné symbolickou jednu korunu. Za druhý a třetí měsíc budou uživatelé platit 75 korun za metr čtvereční, cena zahrnuje i poplatek za energie. Částka podle starosty Štěpána Pavlíka (Tábor 2020) pokryje prakticky pouze energie.

Náklady na pomoc Ukrajincům rostou, Budějce vyčlení pět milionů z rezerv

V Českých Budějovicích dnes zasedala mimořádná rada, která řešila především pomoc válečným uprchlíkům. Vedení města rozhodlo mimo jiné o vyčlenění pěti milionů korun z rezervy rozpočtu. Peníze zamíří na pomoc lidem, kteří utíkají před válečným...

Poté si mohou uprchlíci zažádat o prodloužení nájmu. „Co bude za tu dobu, je otázka. Ale z těch pohovorů, který s uchazeči o městské byty vedeme, cítíme, že lidé prchající z Ukrajiny zde chtějí být a pracovat. A pracovní příležitosti zde určitě jsou,“ popsal Pavlík.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky jižní čechy, Tábor, pomoc, Ukrajina, bydlení, byty, ruská invaze na Ukrajinu, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor předal první byt Ukrajincům. Za první měsíc zaplatí korunu, poté se jim nájem zvýší  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.