Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Na Rudolfovské opravují vodovod. Omezení potrvá do konce května

Na českobudějovické Rudolfovské třídě pokračuje rekonstrukce vodovodu. S omezením musí lidé počítat v úseku od křižovatky Rudolfovské s Okružní směrem do města. Uzavírka potrvá do 31. května letošního roku.

Vybraná firma opravuje vodovod v úseku dlouhém 300 metrů. „Z důvodu bezpečnosti a urychlení stavby, kdy by bylo nutné případný výkop při těžkém provozu na Rudolfovské třídě pažit, se bude potrubí měnit bezvýkopově, řízeným vodorovným vrtáním se zatahováním potrubí,“ vysvětlil náměstek primátora Petr Holický (ANO).

Firma úsak uzavřela a umístila sondy. Řidiči musí počítat s omezením. „Z důvodu požadavku na krytí potrubí byla na základě výsledků detailního průzkumu zvolena odpovídající metoda vodorovného vrtání tzv. Berstlining. Znamená to, že stávající potrubí se bude odvrtávat a do té samé trasy bude zataženo potrubí nové,“ doplnil k postupu náměstek.

Hlavní objem prací udělá vybraná firma v podzemí bez rozsáhlého narušení povrchu. Ve směru z Budějovic na Rudolfov je objízdná trasa po trase ulice Vodní – G. Píky – Okružní. V opačném směru je jednosměrný provoz. Uzavírka by měla trvat do 31. května.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky doprava, silnice, České Budějovice, vodovod, rekonstrukce, rudolfovská, ANO 2011, Rudolfov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Rudolfovské opravují vodovod. Omezení potrvá do konce května  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.