Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při trénování smyků řidič proletěl plotem a poničil psí cvičiště. Letos to řeším podruhé, zlobí se správkyně

Skupinky řidičů, kteří i přes zákaz jezdí na bývalé letiště na Českobudějovicku, přidělávají starosti správkyni nedalekého psího cvičiště. Už podruhé se letos stalo, že auto proletělo plotem a zastavilo u překážek. Areál se nachází u Dynína nedaleko D3.

Když přijela Marta Hlaváčková o uplynulém víkendu na cvičiště v Dyníně, nestačila se divit. Plotem, který areál odděluje od bývalého letiště, zjevně projelo auto a nechalo po sobě stopy v trávníku. 

„Od zimy se to stalo už podruhé. Cvičák máme vedle plochy letiště, jezdí sem kluci a učí se tady smyky. Potkávají se tady tajně, dělají machry a minulý víkend jeden z nich znovu domachroval do našeho plotu,“ řekla redakci správkyně cvičiště. 

Je na čase, aby se nechoval jako zbabělec, vzkázala správkyně

První mladík se podle Hlavákčkové přiznal. „Přijel a pomohl to opravit. Asi si uvědomil, že udělal chybu. Nakonec jsem ho za to i trochu pochválila. Tenhle zatím dělá mrtvého brouka,“ líčí žena. 

Škoda podle ní není nijak finančně náročná. Správkyni ale přidělává praktické komplikace a limituje využívání cvičiště. „Přidělává nám to práci a starosti. Nikdo nemá čas to opravovat. Zároveň tady teď nemůžeme cvičit nevzvladatelné psy, dokud tu nebude plot,“ vysvětluje. 

Aby se škodám zabránilo, zvažuje Marta Hlaváčková, že k plotu umístí větší a těžší překážky. „Ale to taky není jednoduché. Někde je musím sehnat a pak nebude snadné je sem dopravit,“ kroutí hlavou.

Marta Halváčková na místo zavolala policii. Dopravní hlídka jí ale podle jejích slov řekla, že musí hlásit událost na místní policii. Správkyně se proto rozhodla, že opět zveřejní výzvu na svém facebookovém profilu a počká na případnou reakci viníka. Když se tak nestane, předá všechny materiály policii.

„Máme jich dost. Můžeme jim dát i náhradní díly od auta, z těch bych tady mohla mít už pěknou sbírku,“ přidává. „Je na čase, aby se nechoval jako zbabělec a svojí vinu a škody si uvědomil a napravil,“ dodává. 

Cvičiště je u letiště, které se už nevyužívá. Patří firmě, která se s provozovatelkou cvičiště domluvila. Vyjádření firmy se redakci nepodařilo získat. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Marta hlaváčková

Štítky Dynín, jižní čechy, auto, cvičiště, smyk, letiště, okres České Budějovice, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při trénování smyků řidič proletěl plotem a poničil psí cvičiště. Letos to řeším podruhé, zlobí se správkyně  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.