Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Při nehodách na jihu Čech zemřelo od začátku roku 25 lidí

Při nehodách na jihu Čech zemřelo za první pololetí 25 lidí. Je to o čtyři více než za stejné období loni. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK. V červnu zemřelo při dopravních nehodách na silnicích v Jihočeském kraji pět lidí, o tři více než ve stejném období loni.

Celkem se v červnu stalo 413 nehod, což je o 19 více než loni. Při nehodách bylo 13 lidí těžce zraněno, 212 lehce. Celková škoda byla vyčíslena přibližně na 30 milionů korun. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo ve středu 22. června, a to 21.

Nejtragičtější havárie v měsíci se stala 10. června, kdy při srážce nákladního a osobního vozu na Písecku zemřeli dva muži. Tragická nehoda se stala u odbočky na Tálín. V osobním voze cestovali dva muži, kteří střet nepřežili. Podle informací z vyšetřování vyplývá, že se z neznámých důvodů dostali do protisměru, kde se srazili s nákladním vozem.

Tragická nehoda se stala v pátek odpoledne na trase z Písku do Vodňan. Při střetu kamionu s osobním automobilem zemřeli dva lidé. Úsek silnice bude uzavřený zhruba do 20. až 21. hodiny.

„Krátce po půl třetí odpoledne došlo u Nového Dvora na Písecku ke střetu nákladního vozu s osobním. K nehodě byly vyslány dvě pozemní posádky včetně lékaře, vzlétl také vrtulník Letecké záchranné služby, který byl následně odvolán,“ informovala v den nehody mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Při nehodách na jihočeských silnicích loni zahynulo 45 lidí. Je to o pět více než v roce 2020. Policie v Jihočeském kraji loni řešila 4322 nehod.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky ČR, nehoda, automobilová, červen, 2022, Jihočeský, TABULKA, havárie, Česko, Jihočeský kraj, okres Písek, Tálín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodách na jihu Čech zemřelo od začátku roku 25 lidí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.