Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

O víkendu se mírně ochladí. Do Česka míří studená fronta.

O víkendu se zatáhne obloha a lehce se ochladí díky studené frontě, která do Česka míří od severozápadu. Meteorologové varují dnes večer před bouřkami a nárazy větru, který by místy mohl dosáhnout rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

K mírnému ochlazení dojde v sobotu a v neděli na většině území Česka. Páteční teploty však budou ješět stále hodně vysoké. Nejčastěji se budou pohybovat okolo 32 až 35 stupňů Celsia. Odpoledne bude od západu přibývat oblačnost a meteorologové varují před večerními bouřkami, které mohou být ojediněle i silné. V některých místech může rychlost nárazového větru dosáhnout až 70 kilometrů v hodině a spadnout až 40 milimetrů přívalového deště.

V noci na sobotu ale už na naše území zamíří studená fronta, místy s emohou stále vyskytovat bouřky s nárazovým větrem a přívalovým deštěm. Během dne by bouřky měly vymizet a bude většinou zataženo, místy s deštěm a ochladí se na 21 až 24 stupňů. Na horách teploty klesnou až na hranici 15 stupňů.

Nedělní počasí by mělo být podobné tomu sobotnímu, foukat bude slabý, během dne mírný severovýchodní vítr o síle 2 až 5 metrů za vteřinu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, ochlazení, Jihočeský, déšť, bouřka, vítr, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se mírně ochladí. Do Česka míří studená fronta.  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.