Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Agrosalon Země živitelka vidělo téměř 115 tisíc návštěvníků

V Českých Budějovicích skončil 48. ročník agrosalonu Země živitelka. Na akci, kterou hostil areál výstaviště, letos dorazilo 114 501 návštěvníků. Celkem na jih Čech přijelo přes 600 vystavovatelů z různých koutů světa. Výstaviště splnilo obchodní cíl, řekl redakci předseda představenstva Mojmír Severin.

O číslech informovalo Výstaviště České Budějovice. „Letošní ročník agrosalonu Země živitelka 2022 byl pro nás velmi úspěšný. Výstavní plochy jsme měli obsazeny již několik týdnu před zahájením, návštěvnost splnila veškerá naše očekávání. Od roku 2018 jsme začali s výraznými koncepčními, technickými a stavebními změnami, které se v plné míře projevily na letošním agrosalonu. A právě i to přispělo k velké spokojenosti našich vystavovatelů,“ uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva výstaviště Mojmír Severin.

Letos měla akce podtitul Budoucnost české krajiny. Organizátoři chtěli poukázat mimo jiné na ochranu české krajiny a vliv zemědělců na její podobu. Lidé při akci viděli komentovanou přehlídku plemene dexter, výstavu norických koní a koní plemene shagya-arab či soutěž v rychlostní střiži ovcí.

V lednu nezaplatíme za elektřinu, řekl Zemanovi šéf Madety

Prezident Miloš Zeman strávil dnes přes dvě hodiny na agrosalonu Země živitelka, který začal v Českých Budějovicích. Od příznivců dostal různé dary včetně české cibule. V pavilonu Potravinářské komory dlouho mluvil s bývalým prezidentem Václavem...

 

„Pro nás bylo důležité, že jsme splnili obchodní cíl už před zahájením agrosalonu. Prodali jsme 100 procent výstavních ploch a očekávali jsme, že návštěvnost půjde nahoru, což se podařilo. Ještě víc nás těší velká míra spokojenosti ze strany vystavovatelů, ať už z pohledu realizovaných obchodů či zabezpečení celé akce,“ řekl redakci Severin. Pořadatelé už před začátkem letošního ročníku začali pracovat na tom nadcházejícím. 

Na akci letos dorazila řada významných osobností. Při zahájení promluvil například premiér Petr Fiala (ODS). Ten řekl že se krajina potýká s následky změny klimatu. Podle něj je proto nutné zajistit, aby se nevyčerpala a mohla svou funkci plnit i nadále. Vláda nyní zaznamenává požadavky, aby zajistila potravinovou soběstačnost. „Absolutní potravinová soběstačnost je ale v našich podmínkách nereálná kvůli společnému evropskému trhu, zároveň zákazník není připravený platit ceny, které by to přineslo,“ řekl premiér.

„Musíme si přiznat, že období jistoty a stability na nějakou dobu skončilo. Musíme se připravit na výrazné výkyvy cen, mezinárodní situace, počasí a všeho, čemu my a zemědělci čelíme. Čekají nás méně klidné roky. Jsem přesvědčený, že děláme vše pro to, aby byl dopad na občany co nejmenší,“ uvedl mimo jiné Fiala. 

Na agrosalon přijeli také prezident Miloš Zeman, bývalý prezident Václav Klaus, jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS), ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) či primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda (ANO).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Země živitelka, České Budějovice, agrosalon, výstava, ministr, Zdeněk Nekula, výstaviště, Česko, Petr Fiala, ODS, Miloš Zeman, Václav Klaus, Martin Kuba, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agrosalon Země živitelka vidělo téměř 115 tisíc návštěvníků  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.