Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V centru Českých Budějovic hrozí havárie plynovodu, firma ho musí opravit

Centrum Českých Budějovic čeká rekonstrukce, která omezí dopravu. Firma EG.D a město tam budou opravovat plynovod a vodovod z roku 1969. Zatím není jasné, kudy povede objízdná trasa pro řidiče. Práce mají začít v říjnu.

O špatném stavu plynovodu se začalo mluvit před několika měsíci, když se řešily dopravní změny v centru Českých Budějovic. „Jde o koordinaci se společností EG.D. Spolupracujeme s nimi. Asi víte, že na přelomu uplynulého a stávajícího roku došlo k úniku plynu. Stav nyní hrozí havárií,“ řekl novinářům náměstek primátora Petr Holický (ANO).

Radní proto v září schválili vypsání veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce. Při nich vybraná firma opraví inženýrské sítě a poté i povrch chodníku v Kněžské ulici v úseku mezi ulicemi Karla IV. a Kanovnická. 

Změny v centru Budějovic se nejspíš zpozdí. Může za to starý plynovod

Proměny v centru Českých Budějovic se nejspíš zpozdí. Důvodem je havarijní stav plynovodu, kvůli čemuž pravděpodobně dojde k úplné uzavírce Kněžské ulice. Budějcké Drbně to potvrdil náměstek primátora Petr Holický (ANO). Podrobnosti k projektu...

 

Práce začnou v říjnu. „Vlastník plynovodu EG.D zjistil v prosinci 2021 únik zemního plynu ze staré plynovodní sítě do teplovodního kanálu. Obratem nechal provést havarijní opravu v úseku Hroznova – Hradební. Stejně starý je ovšem i úsek plynovodu až k ulici Karla IV., tudíž je nutné jej co nejdříve zabezpečit. Podstatná část trasy stávajícího plynovodu potrubí je v těsném souběhu s litinovým vodovodem z roku 1969, který je na konci své technické životnosti. Prakticky tak nelze opravit plynovod bez obnovy souběžné části vodovodu, který je majetkem města,“ shrnul v tiskové zprávě Holický. 

Řidiče čeká dopravní omezení, zatím ale není jasné, kudy povede objízdná trasa.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky České Budějovice, město, oprava, plynovod, rekonstrukce, kněžská, EG.D, Karel IV. Lucemburský, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Českých Budějovic hrozí havárie plynovodu, firma ho musí opravit  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.