Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jindřichův Hradec čeká největší investice nadcházejících let. Provede ji pět firem

V Jindřichově Hradci pokračují přípravy na nejnákladnější investici nadcházejících let. Město chce zmodernizovat čističku odpadních vod. Akce vyjde na více než 200 milionů korun a podílet se na ní bude hned několik firem.

V tiskové zprávě mluvčí města informovala o průběhu investice, zástupci radnice zároveň zjišťovali, kdo by s nákladnou akcí mohl pomoci. 

Při první etapě se do rozsáhlého projektu zapojí pět firem - Stanter, Inpek Holding, Combin Banská Štiavnica, Yucon a Praktikpump. Práce vyjdou na 224 milionů korun bez daně. 

„Zadávací řízení této nadlimitní veřejné zakázky na stavební práce provedla v zastoupení města společnost AP Investing. Ve lhůtě pro podání nabídek byly doručeny tři elektronické nabídky. Všichni účastníci splnili požadovanou kvalifikaci i další podmínky pro zpracování nabídky. U nejnižší nabídky mělo město zákonnou povinnost posoudit nabídku z pohledu mimořádně nízké nabídkové ceny. Dodavatel zaslal objasnění, ve kterém uvedl kalkulační vzorce a rozklad cen pro požadované položky a dále ubezpečil zadavatele, že je připraven dílo řádně realizovat,“ popsala mluvčí města Eliška Čermáková

Cílem investice je zmodernizovat zařízení tak, aby čistička plnila legislativní limity stanovené pro vypouštění odpadních vod. Stavba má odstartovat letos 1. listopadu a hotovo má být na konci dubna roku 2024. Závazná lhůta je maximálně 18 měsíců. 

Zástupci města skrze firmu AP Investing zároveň zjišťovali, zda by bylo možné na akci využít dotační programy. Podle Elišky Čermákové by bylo možné využít dotaci od Státního fondu životního prostředí nebo Ministerstva zemědělství.

„Výběr jedné z variant se bude odvíjet od závazných podmínek poskytovatelů dotací a jejich dopadů na město Jindřichův Hradec. Dále bude při rozhodování o výběru kladen důraz na zhodnocení případných dopadů na navyšování cen stočného. Rada vzala analýzu dotačních možností na vědomí a dokument bude ještě předložen na vědomí zastupitelstvu,“ dodala mluvčí. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jindřichův Hradec, investice, město, čistička odpadních vod, finance, dotace, Banská Štiavnica, Státní fond životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichův Hradec čeká největší investice nadcházejících let. Provede ji pět firem  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.