Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Největší investice Jindřichova Hradce nabírá zpoždění. Výběr dodavatele neplatí

Má to být největší investiční akce pro nadcházející volební období. Nyní se ale modernizace čistírny odpadních vod v Jindřichově Hradci komplikuje. Bývalé vedení města zrušilo rozhodnutí o výběru dodavatele. Práce, které měly odstartovat 1. listopadu, se tak zpozdí. Akce vyjde na více než 200 milionů korun.

Město o tom informovalo v tiskové zprávě. Rada, která doposud Jindřichův Hradec vedla, zrušila rozhodnutí o výběru dodavatele. Ten má zmodernizovat čistírnu odpadních vod tak, aby zařízení plnilo legislativní limity pro vypouštění odpadných vod. 

V průběhu zadávacího řízení podal podle mluvčí města Elišky Čermákové jeden z dodavatelů, společnost Strabag Rail, námitky proti rozhodnutí o výběru dodavatele a proti posouzení splnění podmínek účasti vybraného dodavatele. Tím je spojení několika firem. Vyjádření společnosti Strabag se redakci nepodařilo získat. 

Jindřichův Hradec čeká největší investice nadcházejících let. Provede ji pět firem

V Jindřichově Hradci pokračují přípravy na nejnákladnější investici nadcházejících let. Město chce zmodernizovat čističku odpadních vod. Akce vyjde na více než 200 milionů korun a podílet se na ní bude hned několik firem.

„Rada města podaným námitkám na základě poskytnutých dokladů a získaných skutečností vyhověla a schválila vyloučení vybraného dodavatele z účasti v zadávacím řízení. Zároveň rada města rozhodla o zrušení svého rozhodnutí a oznámení o výběru dodavatele. Následujícím krokem tak bude provedení nového posouzení a hodnocení nabídek,“ vysvětlila v tiskové zprávě Čermáková. 

Město ve veřejné zakázce zastupuje společnost AP Investing. Už nyní je jisté, že se investice zpozdí. Původně měly práce odstartovat 1. listopadu a skončit v dubnu roku 2024. Akce vyjde na více než 200 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Jindřichův Hradec, investice, město, čistička odpadních vod, finance, Strabag Rail, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší investice Jindřichova Hradce nabírá zpoždění. Výběr dodavatele neplatí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.