Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihu Čech v úterý může napadnout až 10 centimetrů sněhu

V pásu od jihu Čech přes Českomoravskou vrchovinu po Orlické hory v úterý od noci do dopoledne napadne pět až deset centimetrů sněhu, který bude mokrý a těžký. Při teplotách nad nulou může sníh lámat větve a komplikovat dopravu, informoval dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Podle jeho předpovědi by v noci na úterý měly nejnižší teploty v ČR zůstat nad nulou, přes den bude maximálně jeden až pět stupňů.

V noci na úterý má na většině území Česka pršet, postupně od západu až jihozápadu v polohách nad 400 metrů nad mořem bude ale déšť přecházet do sněžení. Občasné sněžení nebo sněhové přeháňky očekávají meteorologové na většině území také přes den, v nízkých polohách budou podle ČHMÚ srážky smíšené nebo dešťové.

Zejména v jižních Čechách, na Vysočině a v Pardubickém kraji a východě Středočeského a Královéhradeckého kraje může místy napadnout do deseti centimetrů mokrého sněhu, uvedli meteorologové. V této souvislosti upozornili na problémy, které mokrý sníh může způsobit. Podle nich může lámat větve či stromy a poškodit elektrické vedení, a tím způsobit výpadky proudu. Vyloučeny podle nich nejsou ani komplikace v dopravě nebo zásobování.

V noci na úterý bude v Jihočeském kraji na většině území déšť nebo přeháňky. Ráno bude postupně na celém území padat sníh nebo déšť se sněhem. 

„V úterý bude zataženo, na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, v polohách pod 500 metrů během dne přechodně i srážky smíšené. Ráno ojediněle mlhy,“ uvedl v předpovědi Josef Slavík z českobudějovické pobočky ČHMÚ. Nejvyšší denní teploty budou od dvou do pěti stupňů Celsia. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky čhmú, jihočeský kraj, počasí, předpověď, sníh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech v úterý může napadnout až 10 centimetrů sněhu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.