Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Strakonická nemocnice získala nové vybavení za 27 milionů korun

Oddělení nukleární medicíny strakonické nemocnice získalo nové vybavení. Jde především o gama kameru. Vybavení za 27 milionů korun umožní zdravotníkům přesnější diagnózu zdravotních problémů pacientů. Novinářům to řekli zástupci strakonické nemocnice.

Nové vybavení umožňuje mimo jiné vyšetření s nízkou dávkou radiačního zatížení. „Umožní nám provádět nukleárně-medicínská vyšetření v lepší diagnostické kvalitě a zvýší diagnostickou výtěžnost prováděných vyšetření. Včasná diagnostika umožní zahájit potřebnou léčbu již v samém počátku onemocnění, a tím zvýšit šanci na vyléčení,“ uvedla primářka oddělená nukleární medicíny Martina Hlinková.

Peníze na nové vybavení nemocnice získala z evropského operačního programu ministerstva pro místní rozvoj REACT-EU.

Pacienti jsou pomocí nové kamery většinou vyšetřováni v poloze vleže, ale detektory lze nastavit i pro vyšetření v poloze vsedě, vestoje či pro vyšetření na vozíku. Historie nukleární medicíny ve strakonické nemocnici začala v roce 1971. Je jedním ze dvou pracovišť nukleární medicíny v Jihočeském kraji. Kromě Strakonic nabízí tuto službu ještě českobudějovická nemocnice.

„Naše spádová oblast zahrnuje okresy Strakonice, Písek, Prachatice, částečně Tábor, dále pak Sušicko a Horažďovicko. V dnešních prostorách sídlí od roku 2006. Ročně je na oddělení vyšetřeno více než 1000 pacientů,“ uvedl ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Strakonice

Štítky ČR, nemocnice, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonická nemocnice získala nové vybavení za 27 milionů korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.