Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Okolí lipenské přehrady začaly letos ve větší míře využívat školy

Okolí lipenské přehrady začaly letos ve větší míře využívat školy na výlety a společné akce. V minulých letech tyto aktivity výrazně omezovala opatření spojená s koronavirem. Společnosti proto nyní nabízejí školám v místě různé novinky, jako třeba výlety na jachtě. Řekli to zástupci Turistického spolku Lipenska.

Například firma Noesailing školním skupinám nově nabízí výlety na plachetnicích a jachtách. „Jedná se o neokoukanou možnost. Většina učitelů přemýšlí o raftu nebo kole, ale jachta je nenapadne. Vedle toho, že se děti zvládnou základy plachtění, naučí se využívat navigační systém, pochopí základy fungování meteorologických modelů,“ uvedla manažerka společnosti Hana Gvenetadze.

V květnu a v červnu řada škol také vyráží na splouvání Vltavy. Společnost Ingetour pro ně připravila některé výhody. „Školním skupinám nabízíme zvýhodněné ceny půjčení lodí a navíc přidáváme půjčení pro pedagogy zdarma. Na každých deset žáků je zdarma jeden učitel. Také ubytování v kempech není pro školy za plnou cenu, platí pouze zvýhodněnou částku za osobu, například stany mají zdarma. Stejně jako v sezoně všichni klienti i školy mohou využít náš komplexní servis, často řešíme převoz bagáže mezi našimi kempy nebo i dopravu lidí,“ uvedl za Ingetour Jan Straka.

V penzionu Dobík nedaleko Přední Výtoně sledují zvyšující se zájem o pobyty dětských skupin. „Snažíme se vycházet našim zákazníkům vstříc a plnit jim přání bez ohledu na roční dobu. Před nedávnem jsme pro školu v přírodě nad rámec domluveného programu organizovali na Lipně plavbu na dračích lodích. Vzhledem k tomu, že jsou našimi klienty také pražské soukromé školy, jsme zvyklí kromě klasického opékání buřtů, diskotéky, výlety za bobry plnit i méně obvyklé požadavky jako světelnou show,“ řekla Kamila Sušanková z penzionu Dobík.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, turistika, děti, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okolí lipenské přehrady začaly letos ve větší míře využívat školy  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.