Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na zahradě mi přistál padák bez parašutisty, řekl muž strážníkům

Neobvyklé hlášení přijali strážníci ve Strakonicích. Těm zavolal před sobotním obědem muž, kterému na zahradě přistál padák bez parašutisty. Městská policie tedy na místo vyrazila a na zahradě ani v okolí skutečně nikoho nenašla. Vše se vysvětlilo po kontaktování místního aeroklubu.

Událost se stala v druhé polovině června, strakonická městská policie o ní informovala tento týden. Vše začalo před sobotním oběděm, kdy na služebnu volal místní obyvatel. 

„Muž udiveným hlasem veliteli směny oznámil, že mu na zahradě v lokalitě U Blatského rybníka přistál padák bez parašutisty. Strážníci se po sobě podívali stejně udiveně, odhodili lžíce, vidličky a nože a jeli nahlášený tajemstvím obestřený nález prozkoumat. Padák skutečně bezvládně zakrýval část zahrady a skokan nikde,“ popsala mluvčí strakonické městské policie Jaroslava Krejčová

Hlídka po prozkoumání místa kontaktovala strakonický aeroklub, kde strážníci našli vysvětlení celé události. V okolí se totiž v tuto dobu konaly tandemové seskoky. 

„Při jednom byl odhozen hlavní padák, nicméně aktéři tohoto vzdušného adrenalinového dobrodružství bezpečně přistáli na záložní. Padák oznamovateli jako památka na nevšední zážitek nezůstal, z letiště si pro něj samozřejmě přijeli,“ dodala Krejčová. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Strakonice

Štítky strakonice, městská policie, strážník, zahrada, padák, parašutista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zahradě mi přistál přistál padák bez parašutisty, řekl muž strážníkům  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.