Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mladý řidič překročil povolenou rychlost na dálnici o 100 kilometrů v hodině

Vysoká pokuta a zákaz řízení hrozí muži, který se tento týden proháněl po dálnici D3. Policisté zjistili, že řidič překročil povolenou rychlost o 100 kilometrů v hodině. Test na alkohol byl negativní.

Muž jel ve směru od Ševětín na České Budějovice. Právě v tomto úseku policisté z dálničního oddělení Borek měřili rychlost vozidel. 

„Přibližovalo se k nim osobní motorové vozidlo tovární značky BMW M3, jehož řidič bezmála o 100 km/h překročil nejvyšší povolenou rychlost v jízdě na dálnici 130 km/h,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura

Policisté muže zastavili a provedli test na zjištění návykových látek v dechu, který byl negativní. Poté mu sdělili, že jeho přestupek nelze vyřešit na místě uložením příkazu, a tak ho odeslali k projednání na obec s rozšířenou působností.

„V případě prokázání viny uvedeného přestupku mu dle zákona o provozu na pozemních komunikacích, kromě pokuty v řádech desítek tisíců korun, hrozí vyslovení zákaz řízení na dobu od 6 do 12 měsíců,“ sdělil Bajcura.

„Řidiči, uvědomte si, že dálnice sice patří mezi nejbezpečnější druhy pozemní komunikace, ale při předjíždění druhých vozidel, nemůžete ve zpětném zrcátku odhadnout rychlost za vámi jedoucího vozu a při střetu ve vysokých rychlostech mohou být následky fatální,“ upozornil. 

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky jihočeský kraj, dálnice, D3, doprava, rychlost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý řidič překročil povolenou rychlost na dálnici o 100 kilometrů v hodině  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.