Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Napadli mě, tvrdí rybář. Několikrát do něj najel motorový člun

Krátce po půlnoci měla skupinka neznámých lidí napadnout rybáře Marka Pauloviče. K incidentu došlo na Hněvkovické přehradě na Českobudějovicku. Událostí se zabývá jihočeská policie.

Marek Paulovič napadení popsal na svém facebookovém profilu. V noci ze soboty na neděli rybařil na Hněvkovické přehradě, kde chytal sumce. 

Před jednou hodinou ráno k němu přijel motorvý člun se třemi nebo čtyřmi lidmi. Podle Pauloviče byli opilí. 

„Jeli od hráze a s muzikou na plné kule. Vyjel jsem na vodu, aby mi nevjeli do šňůr. Oni na mě začali najíždět se slovy "já si tě dám". Poprvé jsem se vyhnul, podruhé na mě najeli z boku,“ popsal Marek Paulovič.

„Celého mě zalili vodou, motor mi chcípl, ale když se opakoval třetí nájezd, podařilo se mi dostat se ke břehu a oni odjeli směrem k Purkarci už bez hlasité hudby a se slovy: Ty vole Pájo, asi jsi ho přejel,” uvedl Paulovič. 

Ten požádal případné svědky o pomoc a incident nahlásil policii. „Případem se zabýváme, vzhledem k pokračujícímu vyšetřování teď ale nebudeme zveřejňovat žádné bližší informace," řekl Budějcké Drbně mluvčí policie Milan Bajcura.

Marek Paulovič se nyní léči ze zranění. „Mám velkou podlitinu, která se každý den rozrůstá. Na rentgenu jsem byl, není tam vnitřní zranění ani zlomenina. Bolí mě strašně páteř, každý den se projeví něco jiného. Od rybaření mě to ale určitě neodradí,“ řekl rybář Budějcké Drbně. 

Příspěvek Marka Pauloviče sdílelo více než 16 tisíc lidí. Většina napadenému popřála brzké uzdravení. „Strašně moc mě překvapila ta vlna podpory. Je to úžasné, vážím si toho,“ vzkázal Paulovič. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Marek Paulovič

Štítky jihočeský kraj, policie, hněvkovická přehrada, rybář, napadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Iva Skřivanová

To je šílený. Kdyby měli koule tak se sami přijdou udat. Bohužel já mám zase špatné zkušenosti s rybářema. Nějaký kokoti mi odmontovali molo od břehu vlezli mi na loď a propíchali mi vlajku trojháčkama. Ono na každé straně se najde kdejaký pitomec.

Pondělí, 7. srpna 2023, 11:23Odpovědět

Mira Glőckner

Snad je chytnou a pudou sedět natvrdo. Pokud ne, je to ostuda naší justice a je třeba je najít a vyřídit soukromě!

Čtvrtek, 13. července 2023, 16:03Odpovědět

Josef Volfík

Problém není v tom napadení. Tedy ne, že bych ho podceňoval, nebo rybáři nevěřil. Ale! Co se stane, když ty útočníky vypátrají? Nic. Nedokáží kdo řídil, jestli byli opilí, atd... A i kdyby snad byli "odsouzeni", tak jaký trest dostanou? Podmínku měsíc na šest měsíců (a to jsem hodně drsný). Namísto aby seděli minimálně každý dva roky a pokutu bych navrhl 50 000. Jenže nic z toho nebude a bezmozci a jejich následovníci budou řádit vesele dál.

Středa, 12. července 2023, 22:18Odpovědět

Napadli mě, tvrdí rybář. Několikrát do něj najel motorový člun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.