Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zavřeli je do tašky a pohodili ve vedru u cyklostezky. Kočky nakonec skončily v péči útulku

Celkem čtyři kočky najednou se dostaly ve čtvrtek večer do budějckého kočičího útulku v ulici Evžena Rošického. Strážníci je tam odvezli poté, co je našli poblíž cyklostezky v Českém Vrbném. Zvířata zasažená svrabem někdo zavřel do tašky, napsal k nim vzkaz a pak je ve vedru nechal u cesty napospas osudu.

„Takhle se to prostě nedělá.“ Těmito slovy začíná facebookový příspěvek jednoho z budějckých útulků pro kočky, který sídlí v ulici Evžena Rošického. Ve čtvrtek večer si do své péče převzal hned čtyři najednou kočky. Zvířata zasažená ušním svrabem předtím někdo odložil u cesty, a to obzvlášť krutým způsobem.

„Ve čtvrtek v podvečer přivezla hlídka městské policie spolu s nálezcem čtyři chlupáče, kteří byli zavřeni v taškách a odloženi na cyklostezce v Českém Vrbném. Všichni mají svrab v uších a byli totálně vystrašeni. Pro kočky může takový stres znamenat i uhýn,“ upozorňuje útulek ve svém příspěvku, který na Facebooku mezi lidmi zvedl vlnu odporu k takovému jednání se zvířaty.

Dotyčný do tašek dokonce přidal informační lístky se jmény koček a podrobnějším popisem jednotlivých zvířat. Zřejmě tedy počítal s tím, že je u cyklostezky někdo brzy objeví. Z jakého důvodu se ale rozhodl pro takový trýznivý způsob odložení, který je pro kočky velmi traumatizující, je nepochopitelné. Kočky totiž musely zavřené v taškách ve vedru velmi trpět.

Útulek nyní kočky nejprve zbaví ušního svrabu, poté je nabídne lidem k adopci.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Útulek pro kočky města ČB Evžena Rošického

Štítky cyklostezka, kočka, České Vrbné, Facebook, zvíře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Janča Kubíková

Bohužel takových "lidí" je pořád dost, co dokáží udělat něco tak hnusného.

Pondělí, 24. července 2023, 15:06Odpovědět

Zavřeli je do tašky a pohodili ve vedru u cyklostezky. Kočky nakonec skončily v péči útulku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.