Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Čedok ruší lety z Českých Budějovic do Egypta. Největší zájem je o Turecko

Cestovní kancelář Čedok se rozhodla odsunout únorové odlety z letiště v Plané u Českých Budějovic do Egypta. Důvodem je bezpečnostní situace v regionu, který je nedaleko válečného konfliktu. Klientům kancelář nabízí změnu zájezdu do hotelů v Hurghadě nebo Marse Alam s odletem z pražského letiště nebo vrácení peněz.

Informoval o tom server iDnes.cz. Do letoviska, které se nachází poblíž hranic s Izraelem, se nyní nelétá ani z Letiště Václava Havla v pražské Ruzyni.

„Vzhledem k aktuální bezpečnostní situaci, jsme se rozhodli odložit plány na přímé lety z Českých Budějovic do egyptské Taby, které měly odstartovat v únoru příštího roku, bezpečnost pro naše klienty i zaměstnance je prioritou,“ sdělila Budějcké Drbně mluvčí cestovní kanceláře Kateřina Pavlíková.

Všem klientům, kteří si pobyt zakoupili, firma postupně nabízí změnu zájezdu do hotelů v Hurghadě nebo Marse Alam s odletem z pražského letiště nebo vrácení peněz.

„V obou letoviscích u Rudého moře pokračují v dovolené turisté z celého světa a lokality jsou bezpečné. Na návrat do Českých Budějovic se v Čedoku těšíme od začátku letní sezony 2024, během které plánujeme létat z jižních Čech už do pěti destinací,“ vzkázala Pavlíková.

Z Budějc se bude létat také na Mallorcu. Zájezdy už nabízejí další cestovní kanceláře

Turecko a Řecko. Do těchto destinací se od letošního srpna létá z Českých Budějovic. Příští léto se mezi novými destinacemi objeví mimo jiné také Španělsko. Skupina DER Touristik Eastern Europe, pod kterou patří například cestovní kancelář...

Zájem v předprodejích je podle mluvčí cestovní kanceláře velký. „Například u přímých letů z Českých Budějovic máme zatím nejvíce rezervací do Turecka, v těsném závěsu jsou pak řecké ostrovy Kréta a Rhodos. Jsme rádi, že se objednávají také novinky, tuniská Enfidha nebo bulharský Burgas. Věříme, že příští rok bude ještě úspěšnější než ten letošní, kdy jsme letiště od srpna rozlétali," dodala.

Před nedávnem Budějcká Drbna informovala o tom, že se bude z jihu Čech létat také do Španělska. Skupina DER Touristik Eastern Europe, pod kterou patří například cestovní kancelář Fischer nebo Exim Tours, už nyní nabízí zájezdy na Mallorcu.

Informace o nové destinaci, kam budou moct lidé od příštího roku létat z Českých Budějovic, potvrdil tiskový mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Bezděk„V příští sezoně budeme létat i z Českých Budějovic na Krétu, Rhodos a Mallorcu. Tento krok zapadá do naší koncepce nabízet nejvíce odletů z regionálních letišť na českém trhu a být tak klientům co nejblíž,“ napsal za skupinu DER Touristik Eastern Europe.

První sezona byla malý zázrak. Z letiště budeme odlétat každý den, říká ředitel Ivan Trhlík

Českobudějovické letiště ukončilo svou první sezonu. Jeho branami prošlo deset tisíc cestujících, uskutečnilo se 28 letů. Jak sezonu hodnotí ředitel letiště? Jaké novinky se chystají, a jak to vypadá s využitím pozemků, které jsou pro ekonomické...

Ve hře jsou podle všeho také další destinace, jak naznačil v rozhovoru pro Budějckou Drbnu ředitel letiště Ivan Trhlík„Já bych toho velmi rád prozradil hodně, ale zatím to bohužel není možné. Počty destinací, do kterých budeme létat, se dojednávají. Již nyní je ale jasné, že budeme létat opravdu každý den, od pondělí do neděle, zejména ve večerních hodinách. Jestli to bude jedna, dvě nebo tři linky denně, se teprve ukáže. Ale ten potenciál je opravdu značný a ukazuje se, že zejména pro cestovní kanceláře není ten výsledek letošní sezony překvapující, ale je opravdu ohromující,“ uvedl.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky čedok, letiště, dovolená, cestování, egypt, české budějovice, turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Čekám co nám řeknou Lidé, obyvatelé Izraele, řeknou co se vlastně stalo, proč neodrazili teroristy. Mají tam 665 Pandora rájařů (my300). Mafiáni vždy hned utečou, měli tam nějaké velení, náboje do těch zbraní které mají na zádech, samopaly I ženy s kočárky. Probrat se musí, spojit se proti mafii všichni Lidé na světě, aktivisté, ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not war ! Více píšu ve vláknech diskusí.

Sobota, 25. listopadu 2023, 08:40Odpovědět

Čedok ruší lety z Českých Budějovic do Egypta. Největší zájem je o Turecko  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.