Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Žhář z Pražského předměstí dopaden? Policisté zadrželi muže, který měl zapalovat auta

Již několik měsíců prošetřují jihočeští policisté opakované požáry automobilů v ulicích českobudějovického Pražského předměstí. Policejní mluvčí Jiří Matzner pro Budějckou Drbnu potvrdil, že se vyšetřovatelům podařilo zadržet muže, který by měl mít na svědomí požáry z července letošního roku. Spojení s dalšími případy není vyloučené.

Hořící auta na Pražském předměstí nedají lidem spát. Policie stále hledá svědky

Už od léta minulého roku se vždy jednou za čas objeví případ požáru auta, který někdo založil s největší pravděpodobností úmyslně. Policie řeší, zda by se mohlo jednat o jednoho pachatele, který se pohybuje především v okolí Pražského předměstí....

Informaci o zadržení muže potvrdil Jiří Matzner na dotaz Budějcké Drbny. Vyšetřování se týká události z července. Tehdy hasiči zasahovali na dvou místech od sebe vzdálených zhruba 30 minut. 

„Českobudějovickým kriminalistům se podařilo dopadnout podezřelého muže, hledaného žháře, který má na svědomí dvě úmyslně zapálená vozidla v Českých Budějovicích. Obviněný muž začátkem července po půlnoci vykradl v ulici Neplachova v Českých Budějovicích zaparkované vozidlo značky Toyota a následně v něm úmyslně zapálil papíry. Po několika desítkách minut si v ulici R. Bosche vyhlédl vozidlo Fiat. Do vozidla se také vloupal a odcizil pracovní montérky. Následně ve vozidle úmyslně zapálil uložené oblečení. Svým jednáním tak způsobil škodu za desítky tisíc korun,“ sdělil redakci Matzner. 

Další požáry automobilů v Českých Budějovicích. Nad ránem hořela dvě auta

Dvě auta hořela ve středu ráno v Českých Budějovicích. Hasiči zasahovali během přibližně 30 minut v ulicích, které jsou od sebe vzdálené přibližně dva kilometry. Okolnosti jsou předmětem vyšetřování. Oheň způsobil škody za desítky tisíc korun....

Vyšetřovatel muže obvinili z trestného činu poškozování cizí věci a krádeže vloupáním. Kromě toho kriminalisté zjistili, že byl dotyčný v červenci v podmínce. Je proto pravděpodobné, že skončí za mřížemi. 

Českobudějovičtí policisté řešili v této lokalitě během několika měsíců více podobných událostí. Místní mají z požárů strach. 

„Auto mám a popravdě, aniž bych si uvědomoval, že bych se o něj bál, tak povědomě parkuji před policejní stanicí u SKP, kde si říkám, že by musel ten dotyčný být hodně odvážný jít přímo před ní a tam to zapálit. Co se potkávám se sousedy, tak je mi z toho jasné, že zřejmě obavu všichni mají a nevyjasnění případu je značně znervózňuje,“ popsal v létě své dojmy obyvatel Pražského předměstí, který si přál zůstat v anonymitě. 

Spojení zadrženého s dalšími případy se nyní nedá vyloučit. „Na dalších podobných případech, z Pražského předměstí a okolí, kriminalisté nadále pracují, nelze ani vyloučit spojitost s obviněným mužem,“ dodal Matzner. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Čtenář Drbny

Štítky policie, žhář, požár, auto, české budějovice, pražské předměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích.

Pátek, 1. prosince 2023, 04:04Odpovědět

badaxe badaxe

Dost pochybuju že je škoda jen pár desítek tisíc. Obě ty auta jsou na odpis, nebo někdo věří, že půjdou spravit? A hlavně i když to nebylo nic nového, pro majitele je škoda vyšší, protože si bude muset pořídit něco jiného a za pár tisíc slušnou ojetinu nepořídíte.

Čtvrtek, 30. listopadu 2023, 16:59Odpovědět

Jan Strapina

Že by sprostá závist psychopata,který nemá a nikdy nebude mít vlastní autíčko:?!Nebo myslíte lidičky,že ten šulibrkus má řidíčak či nedejž Perun autíčko?!

Čtvrtek, 30. listopadu 2023, 13:04Odpovědět

Žhář z Pražského předměstí dopaden? Policisté zadrželi muže, který měl zapalovat auta  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.