Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jižní Čechy zasáhl silný vítr. Do popadaných stromů narazila auta

, aktualizováno 22. prosince 2023, 7:24

Jihočeští hasiči od čtvrtečního večera bojují s následky silného větru. Ten zasáhl jih republiky ve večerních hodinách. Na řadě míst je nutné odklízet popadané stromy, někde vítr poničil střechy.

V půl jedenácté večer evidovali hasiči téměř 140 vícečetných událostí, které souvisely se silným větrem a deštěm. Informovala o tom mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Zasahujeme u popadaných stromů. V Prachaticích nebo Táboře jsme zajistili uvolněné střešní tašky, v Borovanech uvolněnou plachtu na hale,“ sdělila Matějů.

V ulicích Českých Budějovic byly popadané větve. Někde vítr převrhl billboardy či odpadkové koše. 

„K 6. hodině ranní evidujeme v souvislosti s větrem přes 160 výjezdů. Největší nápor zásahů jsme měli do půlnoci, poté se situace výrazně uklidnila. V naprosté většině případů jsme odklízeli ze silnic a železnic popadané stromy,“ informovala v pátek ráno Matějů.

V Českých Budějovicích hasiči zajistili uvolněnou plechovou střechu, v Soběslavi, Kaplici a Pístině narazily do spadlých stromů osobní auta. Nehody jsou bez zranění. „U Opařan a u Chlumu u spadlých stromů musely zastavil vlaky,“ doplnila Matějů.

Od čtvrtečního večera se podle meteorologů mohou od vyšších poloh tvořit sněhové jazyky, na horách závěje. V nížinách má pršet a na horách sněžit, uvedli meteorologové. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky jihočeský kraj, hasiči, počasí, vítr, déšť

Jižní Čechy zasáhl silný vítr. Do popadaných stromů narazila auta  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.