Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Českém Krumlově hořel panelový dům. Jeden člověk se nadýchal zplodin

, aktualizováno 3. ledna 2024, 10:41

Požár panelového domu ve středu zaměstnal jihočeské hasiče. Jeden člověk se při události zranil, dalších 11 bylo nutné evakuovat. Po deváté hodině ranní hasiči uvedli, že je požár pod kontrolou.

O události informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Ta sdělila, že hasiči zasahují na českokrumlovském sídlišti Plešivec od 7:42 hodin.

Hořet začal byt v pátém patře panelového domu. „Proběhla evakuace 11 osob, 1 osobu si převzala Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje. Požár je pod kontrolou profi jednotky ze stanice Č. Krumlov a místní jednotky SDH,“ uvedla Matějů.

Na místo dorazil také tým posttraumatiků, doplnila mluvčí.

„K asistenci u požáru bytu jsme vyslali dvě posádky z Českého Krumlova. Ošetřili jsme na místě tři osoby, z nichž jedna se lehce intoxikovala zplodinami hoření, ale její zdravotní stav umožňoval ji na její přání ponechat na místě. Další dvě osoby vyvázly taktéž bez zranění,“ popsala mluvčí jihočeských záchranážů Zuzana Fajtlová

Ohodnoť článek

Foto Město Český Krumlov

Štítky český krumlov, požár, hasiči, oheň, panelový dům

V Českém Krumlově hořel panelový dům. Jeden člověk se nadýchal zplodin  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.