Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kvůli dešťům a sněhu lidé nemohou na šumavskou stezku kolem Olšiny

Po deštích a tání sněhu se voda rozlila po naučné stezce kolem Olšiny. Vojenské lesy a statky ČR (VLS) ji proto uzavřely. Rozhodnutí skončí, až voda opadne, ale není jasné, kdy se tak stane.

Vojenské lesy a statky stezku otevřely v létě 2020. Ihned se stala populárním místem. Trasa mapuje přírodní lokality, které byly po desetiletí veřejnosti nepřístupné.

„Návštěvníci musejí však mít v každém ročním období na paměti, že jde o trasu reálnou přírodou, na níž se v průběhu roku a počasí mohou podmínky výrazně měnit, čemuž je nezbytné přizpůsobit i vybavení na výlet, především vhodnou obuv. Navíc, Olšina je součásti protipovodňových opatření v povodí řeky Vltavy a regulace průtoků za stavů, které hrozí povodní jako nyní, mají samozřejmě přednost před návštěvnickým servisem,“ vysvětlil ředitel divize VLS Horní Planá Martin Honetschläger.

Informace o aktuálním stavu trasy mohou návštěvnici najít na stránkách naučné stezky na webu Vojenských lesů. Tam je také semafor, který poskytuje aktuální obrázek o její schůdnosti.

„Pro zimní období obecně platí červené světlo na semaforu, které signalizuje, že vstup je pouze na vlastní nebezpečí. Aktuální stav je ale takový, že nikomu nedoporučujeme to ani zkoušet,“ dodal Honetschläger.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením VLS ČR

Štítky šumava, olšina, počasí, déšť, stezka

Kvůli dešťům a sněhu lidé nemohou na šumavskou stezku kolem Olšiny  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.