Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Výrobce koupelen Laufen sníží produkci ve Znojmě. Bez práce zůstanou dvě stovky lidí

Firma Laufen, která se věnuje výrobě koupelen a sanitární keramiky, letos sníží produkci v jihomoravském Znojmě a postupně propustí asi 250 zaměstnanců. Výrobu společnost ponechá v jihočeské Bechyni, kde se už nyní nachází hlavní část produkce. Hlavním důvodem je dlouhodobý růst výrobních nákladů, cen energií i inflace.

Malá poptávka a drahé energie

V průběhu letošního roku chystá společnost Laufen CZ vyrábějící koupelny postupně propustit zhruba 250 zaměstnanců ze Znojma, jelikož plánuje snížit výrobu. V jihomoravské pobočce firma vyrábí těžší a náročnější kusy. Většina produkce je v jihočeské Bechyni, kde společnost výrobu ponechá.

„Dotčeným Laufen CZ nabídne možnost relokace, odstupné i pomoc při hledání nové práce. Rozhodnutí se odvíjí od změn v koupelnovém odvětví i od rostoucích cen energií, které v České republice patří mezi nejvyšší v regionu,“ uvedla společnost.

Generální ředitel společnosti Laufen Luis Sergio Castro zmínil, že firma nevidí žádné jasné signály oživení poptávky, náklady na energie budou podle něj tento rok také stále vysoké. Vedení firmy se tak chystá se zrušit většinu výrobních kapacit ve Znojmě, naopak provoz znojemského logistického centra, které je pro značku největší v regionu, bude rozšířen.

Přesun do jižních Čech

Po omezení provozu ve Znojmě bude firma v Česku zaměstnávat 615 lidí. Propouštěným zaměstnancům z výrobního závodu společnost nabídne možnost působení v továrně v jihočeské Bechyni, kde plánuje produkci zvýšit.

Laufen CZ je součástí holdingu Laufen s centrálou ve Švýcarsku se stotřicetiletou historií. Jeho vlastníkem je od roku 1999 španělská Roca Group. Ročně vyrobí kolem tří milionů kusů keramiky v šesti evropských továrnách a nabízí výrobky pod značkami Jika, Roca a Laufen.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Laufen CZ

Štítky Jihomoravský kraj, Znojmo, Laufen, propouštění, keramika, koupelny, zaměstnanci

Výrobce koupelen Laufen sníží produkci ve Znojmě. Bez práce zůstanou dvě stovky lidí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.