Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dobrovolní hasiči získají rekreační zařízení. Jsou klíčovou součástí života, řekl hejtman

Jihočeské hejtmanství pomohlo dobrovolným hasičům získat vlastní rekreační zařízení. Jde o bývalý areál Letního tábora Soběnov u Kaplice. Dobrovolní hasiči tam chtějí pořádat dětské tábory, školení a soustředění.

O novince informoval Jihočeský kraj. Na hejtmana Martina Kubu (ODS) se obrátil starosta Krajského sdružení hasičů Jihočeského kraje Jiří Žižka.

Areál dříve využívala firma E.ON, který se rozhodla ho prodat. „Bylo potřeba jednat okamžitě, oslovil jsem proto vedení společnosti E.ON s návrhem na spolupráci a informoval je, že Jihočeský kraj je připraven finančně podpořit dobrovolné hasiče a doufá, že i společnost E.ON projeví solidaritu s regionem a poskytne jim výhodné podmínky. Po konstruktivních jednáních se podařilo dosáhnout dohody,“ uvedl hejtman Kuba v tiskové zprávě.

Celková cena nemovitosti je 6,8 milionu korun. Firma E.ON přispěje částkou 1,5 milionu korun, hejtmanství poskytne 2,8 milionu. Dalších 2,5 milionu korun dodá Krajské sdružení dobrovolných hasičů.

„Mám z toho fakt radost, protože Krajské sdružení hasičů Jihočeského kraje má v Jihočeském kraji 45 tisíc členů, z toho 5,5 tisíc dětí a jsou naprosto klíčovou součástí života jihočeských měst a obcí. Bez jejich zapojení a pomoci by řada věcí vůbec nešla řešit. Není myslím pochyb, že jihočeští dobrovolní hasiči si to zaslouž,“ shrnul hejtman. Dodal, že návrh předloží a projedná s krajskou opozicí. 

Kapacita tábora je zhruba 90 dětí a 10 osob personálu. Je tam několik průchozích nebo samostatných budov s pokoji pro děti a vedoucí, dále WC a sprchy, kuchyně, společenská místnost, jídelna a sklad. 

„Celý objekt je velmi vhodný pro celoroční činnost související s výchovou mladých hasičů, školení, výcvik dospělých, individuální přípravy družstev nebo na nácvik většiny disciplín hasičského sportu," uvedla Hana Brožková z kanceláře jihočeského hejtmana.

Soběnov se nachází v blízkost Novohradských hor. Jihočeští dobrovolní hasiči mají 45 tisíc členů, část z toho tvoří děti.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dobrovolní hasiči Vimperk

Štítky jihočeský kraj, martin kuba, hasiči, dobrovolníci

Dobrovolní hasiči získají rekreační zařízení. Jsou klíčovou součástí života, řekl hejtman  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.