Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Město se může pustit do rekonstrukce ulice, rozhodl krajský úřad

Rozhodnutí krajského úřadu potvrdilo, že mohou v Písku pokračovat v opravě Žižkově třídy. Proti stavebnímu povolení se odvolali tři účastníci řízení, ale úředníci nenašli důvod pro jeho zrušení. Podle místostarosty se na opravu čeká 15 let.

O rozhodnutí v případě stavebního povolení informovalo město v tiskové zprávě. „Ti (účastníci řízení, pozn. redakce) napadali zejména navrhované umístění zastávky MHD a plochu pro kontejnery ve spodní části ulice. Krajský úřad ve svém rozhodnutí uvedl, že na základě přezkoumání v napadaném stavebním povolení neshledal nesprávnost, která by byla důvodem pro jeho zrušení,“ shrnula mluvčí města Petra Měšťanová.

Žižkova třída se nachází v centru města a spojuje Palackého sady a Mírové náměstí. „Mám opravdu velkou radost, protože Písečtí na rekonstrukci čekají více než 15 let. Město nyní může začít podnikat všechny potřebné kroky k zahájení prací,“ řekl místostarosta Josef Soumar (Piráti).

Stavební práce by mohly začít letos. Podle Petry Měšťanové krajský úřad přezkoumal rozhodnutí odboru dopravy Městského úřadu Písek z dubna minulého roku. Právě tehdy bylo vydáno stavební povolení na třetí etapu rekonstrukce Žižkovy třídy. Krajský úřad nicméně napadené rozhodnutí potvrdil.

„Vedení města rozhodnutí vítá, po mnoha letech průtahů se konečně dobralo ke kýženému cíli. Rekonstrukce Žižkovy ulice patří k našim prioritám, proto jsme dělali maximum pro to, abychom tento projekt dotáhli do konce,“ dodal místostarosta.

Spodní a prostřední část Žižkovy třídy město opravilo ve dvou etapách započatých v letech 2005 a 2007. Celý příběh se píše řadu let a zahrnuje několik rozhodnutí na různých úrovních.


Žižkova třída v Písku. 

„V ulici byly zrekonstruovány inženýrské sítě, povrch vozovky i chodníků. Poslední etapa v úseku od Rokycanovy ulice po Mírové náměstí byla projektována v následujících letech, ale kvůli různým úpravám, připomínkám obyvatel ulice, které se týkaly zejména zastávek MHD, a průtahům projektant odstoupil od zpracování. Město proto muselo hledat nového, s nímž uzavřelo smlouvu v roce 2015. Územní rozhodnutí na stavbu bylo vydáno o rok později a po různých odvoláních nabylo právní moci v roce 2019,“ popsala mluvčí města. 

Poté byl podán podnět k přezkumu Ministerstvem pro místní rozvoj, proti jeho rozhodnutí město podalo rozklad. Ten byl úspěšný a na jeho základě bylo rozhodnuto ve prospěch města Písek. Poté město zažádalo o stavební povolení, v průběhu stavebního řízení podali odvolání tři účastníci. Rozhodnutí krajského úřadu je konečné a nelze se proti němu odvolat, dodala Měšťanová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Písek

Štítky písek, rekonstrukce, ulice, jihočeský kraj, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město se může pustit do rekonstrukce ulice, rozhodl krajský úřad  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.