Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Majitelka psa, který přes snahu veterinářů zemřel, čelí obvinění

Svůj boj o život prohrál pes, kterého našla žena v ulicích Tábora. I přes snahu městské policie, místního útulku a veterinářů se nepodařilo zvíře zachránit. Policie dnes informovala o tom, že jeho majitelka čelí obvinění ze spáchání přečinu zanedbání péče o zvíře z nedbalosti.

Žena psa našla po třetí hodině ráno. Zvíře bylo ve vážném stavu.

„Hlídka vyjela na základě oznámení do Havanské ulice, kde se vyskytoval bezprizorní pes, pravděpodobně plemene rhodéský ridgeback. Oznamovatelce události se podařilo psa udržet na místě do příjezdu strážníků. To nebyl až tak velký problém, protože pes byl značně podvyživený, ležel v trávě a nebyl schopen chůze,“ popsal před nedávnem zástupce velitele a mluvčí táborských strážníků Pavel Šimek.

Následoval převoz do útulku, poté se veteirnáři snažili zvíře zachránit, ale pes bohužel zemřel. 

V Táboře zemřel pes, jehož život od včerejška zachraňovali veterináři. Svědkyně zvíře našla v podvyživeném stavu v pondělí nad ránem. Přivolala strážníky, kteří zvíře převezli do útulku. Zraněním ale pejsek podlehl.

O dalším posunu v případu dnes informovala policejní mluvčí Lenka Pokorná. Ta uvedla, že táborští kriminalisté sdělili třiatřicetileté ženě z Táborska podezření ze spáchání přečinu zanedbání péče o zvíře z nedbalosti.

„Podle vyšetřovatele měla ponechat psa, i přes jeho zjevné zdravotní potíže, bez potřebné veterinární péče a pomoci. Pes byl dne 22. ledna 2024 nalezen v zuboženém stavu na trávníku v Havanské ulici v Táboře. Hlídkou Městské policie Tábor byl převezen do útulku a následně na veterinární kliniku. Pes byl ve stavu neslučitelným se životem, proto veterináři přistoupili k eutanazii,“ shrnula Pokorná. 

Dodala, že případ je řešen formou zkráceného přípravného řízení.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Útulek Tábor

Štítky policie, krimi, tábor, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

V loňském roce jsem musel nechat utratit fenu NO ve věku 11ti let. Onemocněla rakovinou slinivky břišní. Přes veškerou snahu veterinářů se ji nepodařilo zachránit a v době utracení vážila 25kg z původních 40kg. také by se o ní dalo říct, že je týraná a zanedbaná i když to byl následek zoufalého pokusu o její záchranu. Zatím nikdo nenapsal proč byl ten pes v tak zoufalém stavu a proto je ještě brzy majitele odsoudit.

Pátek, 9. února 2024, 08:27Odpovědět

Funebrák Karl

Někteří lidé dokáží být pěkný hnus, doufám že se najde nějaká dobrá duše co se dozví kde se dotyčná paní nachází a rozbije ji pořádně hubu.

Pátek, 9. února 2024, 03:15Odpovědět

Majitelka psa, který přes snahu veterinářů zemřel, čelí obvinění  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.