Počasí dnes13 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihočeští silničáři posílili vozový park. Zvládli už i jarní údržbu zeleně u silnic

PR článek

Vozový park obohatili o několik kusů techniky ve Správě a údržbě silnic Jihočeského kraje (SÚS JčK). Moderní vozidla pomohou v práci především silničářům na Táborsku a Strakonicku.

Novými posilami pro práci při údržbě vozovek jsou nákladní vozidla pro celoroční využití. Vybavena jsou nástavbami pro zimní údržby a na období léta mají k dispozici sklápěcí korby. Dalším pomocníkem je nákladní vozidlo s nástavbou zametací na posílení úklidu silnic zejména v oblasti okresu Tábor. Všechny nové automobily nahradí již dosluhující techniku, kterou je potřeba pro zajištění co nejlepší odvedené práce průběžně obměňovat. Kromě větších vozů přibyly SÚS JčK ještě další vozidla, a sice menší dodávky, které jsou pracovníky obvykle využívané v rámci každodenní údržby silnic.

S ohledem na atypicky krátkou zimu a brzký příchod teplejšího počasí zvládli jihočeští silničáři už i tradiční údržbové práce zajišťující bezpečnost silničního provozu. Zejména se jedná například o údržbu zeleně, kdy odstraňovali na řadě míst nebezpečné stromy a jejich částí.  Jednalo se převážně o uschlé nebo poškozené stromy, nebo větve, které by mohly svým pádem ohrozit projíždějící automobily. Pokácené stromy jsou v průběhu roku nahrazovány výsadbou nových. Celkem silničáři provedli 2 618 bezpečnostních zásahů.

Příznivé počasí také urychlilo zahájení úklidových prací na komunikacích, a to hlavně úklid použitého inertního posypu, kterého bylo v kraji, v rámci zimní údržby, využito celkem 33 400 tun.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vozový park, obnova, SÚS JčK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští silničáři posílili vozový park. Zvládli už i jarní údržbu zeleně u silnic  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.