Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Sníh komplikuje dopravu na Šumavě. Na Prachaticku uvízl kamion

Na Šumavě se ve čtvrtek nejen řidičům připomnělo zimní počasí. Kvůli sněhu neprojedou auta po některých silnicích, uvízly tam totiž kamiony. Týká se to například komunikace I/39 v Želnavě na Prachaticku.

O omezení informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová„Kvůli napadanému sněhu je nesjízdná komunikace I/39 v Želnavě na Prachaticku, uvízl tam kamion,“ uvedla. 

Další komplikace je na trase Pernek - Pihlov, tam stojí v kopci dva nákladní automobily. Omezení se týká také silnice I/4 na trase Řasnice - Strážný, neprojedou tam nákladní vozidla kvůli sněhu a námraze, upozornila mluvčí. 

Ke zvýšené opatrnosti vyzvalo také Ředitelství silnic a dálnic pro Jihočeský kraj (ŘSD). „Zimní počasí se ještě připomnělo alespoň v některých částech Jihočeského kraje. Nejvíce může nová sněhová pokrývka omezovat dopravu ve vyšších polohách například na I/4 od Vimperku až na hranice nebo na I/39 v okolí Želnavy. Řidiče prosíme o zvýšenou opatrnost,“ informovali zástupci ŘSD na sociální síti X. 

Čtvrteční ráno na Šumavě. Fotografii poskytl starosta obce Kubova Huť Zbyněk Klose. 

Na jihu Čech bude dnes oblačno až zataženo, místy se mohou objevit přeháňky. Ve vyšších polohách může sněžit. Večer začne oblačnost ubývat. V noci teploty opět klesnou pod nulu. V pátek bude polojasno, ojedinělě přeháňky. Přes den bude šest až devět stupňů Celsia, uvedli meteorologové v předpovědi. Obdobné teploty mohou lidé očekávat také o víkendu. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky šumava, počasí, prachaticko, jihočeský kraj, doprava, kamion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh komplikuje dopravu na Šumavě. Na Prachaticku uvízl kamion  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.