Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Kam umístit budějovický akvapark a kdo by měl financovat jeho výstavbu?

Projekt českobudějovického akvaparku již získává konkrétní obrysy. Město nyní hledá partnera, který se ujme jeho stavby. Akvapark by měl stát na městském pozemku u křižovatky Diamant. Ten je dle vedení města nejvhodnější lokalitou z hlediska dopravní dostupnosti. Souhlasí ale s tímto pohledem na věc i zástupci ostatních zastupitelských klubů?

Město začíná hledat investora pro stavbu akvaparku

Projekt jménem akvapark se rozjíždí. Město začalo hledat privátního partnera, který by se stavby ujal. Stát by měl na městském pozemku u křižovatky Diamant, který je podle města nejvhodnější lokalitou z hlediska dopravní dostupnosti, ale i...

Viktor Lavička (ANO)

České Budějovice jako krajská metropole s aglomerací čítající 170 tisíc obyvatel si jistě centrum vodní zábavy a relaxace zaslouží. Za minulé koalice vedené hnutí ANO vznikly veškeré podklady včetně studie územní, marketingové a také proveditelnosti, které již přesně definovaly umístění a technickou specifikaci zařízení včetně cenové politiky, podle které se dá podobné zařízení provozovat. Vše bylo také konzultováno s odborníky včetně provozovatelů podobných zařízení, kteří vyjádřili souhlas s naším konceptem. Na rozdíl od současného řešení byl ale náš „vodní svět“ umístěn v lokalitě bývalých kasáren ve Čtyřech Dvorech. Umístění ve 4D by bylo v dochodné vzdálenosti od obou velkých sídlišť, má skvělé dopravní napojení a nezatíží parkujícími návštěvníky žádné stávající plochy.

Petr Maroš (ODS)

Jsem přesvědčen, že aquapark v krajském městě, které spádové i pro další města, být má. Mé přesvědčení vychází z dlouhodobých požadavků Budějčáků, kteří o něm mluví možná 15 let. Kromě vyžitý pro obyvatele města bude aquapark nadregionální atrakcí, která udrží turisty ve městě a regionu déle, což bude mít pozitivní dopad na podnikatele v cestovním ruchu. Co se týká umístění u Diamantu, myslím si, že vhodnější místo k dispozici nemáme. Zde je vemi dobrá dostupnost vody i přístup k případnému teplu z Temelína, protože v těsné blízkosti Diamantu je výměníková stanice, ze které by teplo mohlo být dostupné. Věřím, že během dvou až tří let už bude aquapark v Budějcích realitou.

Ivo Moravec (HOPB)

České Budějovice potřebují plavecký bazén pro kondiční a výkonnostní plavání. Aquapark potřebují, protože „chléb a hry“. Klíčová je ale otázka financování. Aquapark je parketa pro soukromého investora. Pokud připustíme podíl města, pak pouze nefinanční a bez skrytých provozních dotací. Měl-li by aquapark vyrůst u Diamantu, je nutné posoudit jeho dopravní napojení a budoucí zatížení místa dopravou. Nelze pominout ani otázku parkování. I s ohledem na obyvatele blízkého sídliště Vltava.

Zuzana Kudláčková (Piráti)

Parkovací dům by město mělo na Máji postavit. Situace s parkováním je tam příšerná a byla to jedna z prvních připomínek místní územní skupiny, která mi byla předána. I kdybychom přehlédli porušování dopravních předpisů samotné, tak potencionální ohrožení místních občanů z důvodů znesnadnění zásahu složek IZS přehlédnout nelze. Původní koncepce sídliště nepočítala s tím, že každá bytová jednotka bude potřebovat dvě i více parkovacích míst. Lidé pochopitelně chtějí zaparkovat blízko bydliště, na to však není prostor. Řešením je tedy nabídnout schůdnou variantu, a tou parkovací dům bezesporu je. Po posouzení aktuálních možností města a potenciální využitelnosti se jeví projekt na konečné MHD u Branišovského lesa, jako nejsmysluplnější a nejrychleji realizovatelný. 


Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Tomáš Bouzek (TOP 09), Šimon Heller (KDU-ČSL), Martin Maršík (Jihočeši 2012) a Alice Stierandová (SPD) na otázku redakce neodpověděli. 

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky politická korida, doprava, České Budějovice, aquapark, politika, korida

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Kam umístit budějovický akvapark a kdo by měl financovat jeho výstavbu?  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.