Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

U Mirotic na Písecku zapálil blesk vzrostlý strom, jinak byla bouřková noc spíše klidná

Dramatické předpovědi počasí se na jihu Čech naštěstí nevyplnily, a jihočeští hasiči tak i přes svou plnou připravenost prožili poměrně klidnou noc. Při sobotních bouřkách vyráželi pouze odstranit několik překážek z vozovky a dva stromy, které vzplály po úderu blesku.

„Dnešní bouřky si zatím vyžádaly pět výjezdů na stromy spadlé na komunikace. Zatím se tedy z pohledu počtu zásahů výstraha naštěstí nevyplnila,“ sdělil v sobotu v půl jedenácté večer mluvčí jihočeských hasičů Vratislav Malý.

V pozdějších hodinách pak úder blesku zapálil vzrostlý strom nedaleko Mirotic na Písecku. Hasičům se požár ve zhruba dvoumetrové výšce podařilo rychle uhasit.

„Přes noc přibyly další dva zásahy na popadané stromy, celková bilance bouřkových výjezdů je tedy sedm odstraněných stromů. U Radenína na Táborsku uhodil blesk do stromu, který spadl na silnici. Nikdo nebyl zraněn,“ doplnil v neděli ráno Malý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS

Štítky hasiči, bouřka, výjezdy, požár, stromy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Mirotic na Písecku zapálil blesk vzrostlý strom, jinak byla bouřková noc spíše klidná  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.