Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Táborskou zoo zasáhla smutná událost, oblíbený medvěd baribal Geňa zemřel. Bylo mu už 28 let

V pondělí 8. července přišla táborská zoo o jednoho ze svých nejoblíbenějších svěřenců. Ve věku 28 let tam zemřel medvěd baribal, pojmenovaný Geňa, který návštěvníky i ošetřovatele často bavil svým napodobováním lidského chování.

„Geňa patřil do naší zvířecí rodiny od samého počátku od záchrany zoo. Byl naprosto nekonfliktní a velmi milý. Komentovaná krmení s ním byla i díky jeho povaze velice oblíbená, rádi ho měli i naši ošetřovatelé a ošetřovatelky. Geňova náhlá a nečekaná smrt nás proto velmi zasáhla. Utěšovat nás může jen to, že jsme mu dopřáli komfortní život v těch nejlepších možných podmínkách. I díky tomu se dožil vyššího věku, než jakého se tento druh medvědů běžně dožívá ve volné přírodě,“ říká ředitel ZOO Tábor Evžen Korec.

Geňa byl oblíbený zejména pro své zdánlivé napodobování lidského chování.

Doplnil také, že Geňa byl oblíbený zejména pro své zdánlivé napodobování lidského chování. Návštěvníky i ošetřovatele bavil svými kousky, kterými lákal od ošetřovatelů své oblíbené jídlo.

„Posadil se na zadní a přední tlapky opřel o sebe tak, že to vypadalo, že o jídlo doslova prosí. Nejraději měl šťavnaté melouny a hroznové víno. Nepohrdl však ani jiným ovocem či zeleninou a čas od času si dopřál i ryby a maso,“ popsal Korec.

Rozlohou největší zoologická zahrada jižních Čech a největší soukromá zoo v Česku, ZOO Tábor, patří k nejmladším zahradám v Česku. Vznikla v květnu 2015 poté, co ji od insolvenčního správce koupil pražský developer a biolog Evžen Korec. Tím ji zachránil před likvidací a rozprodáním zvířat. Pro veřejnost byla ZOO Tábor otevřena o měsíc později. V roce 2023 ji navštívilo 111 tisíc lidí. Aktuálně v ZOO Tábor žije přes 535 zvířat, která patří k 81 živočišným druhům.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Tábor, pixabay.com

Štítky zoo, Tábor, medvěd, baribal, úmrtí, Keňa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborskou zoo zasáhla smutná událost, oblíbený medvěd baribal Geňa zemřel. Bylo mu už 28 let  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.