Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Nová silnice, semafory i kruhový objezd. V Písku na podzim zahájí opravu dopravního hřiště

Město Písek chce tento podzim začít s rekonstrukcí dětského dopravního hřiště. Rada města proto odsouhlasila vypsání výběrového řízení na jeho obnovu. Ta by měla zahrnovat výměnu povrchu na zpevněných plochách, modernizaci světelné signalizace a vybudování kruhového objezdu. Rekonstrukce začne v říjnu a skončí v dubnu příštího roku.

„O dětské dopravní hřiště je od jeho otevření velký zájem. Využívají ho základní i mateřské školy a také veřejnost. V současnosti budujeme učebnu se zázemím pro žáky, kteří na hřišti absolvují povinnou dopravní výchovu. Modernizaci si zaslouží ale i zbytek hřiště,“ řekl starosta Michal Čapek (ANO).

V plánu je tak nejen výměna povrchů, výstavba kruhového objezdu a modernizace technologického vybavení včetně světelné signalizace, ale i vybudování herních prvků. „Po obnově bude dopravní hřiště odpovídat současným požadavkům pro výuku dopravní výchovy a bude mít parametry, které umožní pořádání soutěží BESIP. Mělo by také patřit k nejmodernějším v kraji,“ doplnil starosta.

Město Písek dětské dopravní hřiště a přilehlé budovy koupilo od Autoklubu ČR v květnu minulého roku za 11,5 milionu korun. Areál byl řadu let mimo provoz a chátral. Během dvou měsíců se podařilo hřiště upravit a uvést opět do provozu. Pro veřejnost se tak hřiště otevřelo v neděli 2. července. 

V nabídce areálu jsou šlapací káry pro malé i větší děti do 15 let. Provozní doba přes prázdniny je každé pondělí, středu, pátek a neděli vždy dopoledne od 10.00 do 12.00 a odpoledne od 16.00 do 19.00. Půjčovné za motokáru je 50 korun za 30 minut. Ve školním roce je dopoledne hřiště otevřené pro mateřské a základní školy a odpolední hodiny jsou vyhrazeny veřejnosti.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městské služby Písek

Štítky Písek, dopravní hřiště, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová silnice, semafory i kruhový objezd. V Písku na podzim zahájí opravu dopravního hřiště  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.