Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

V Kolodějích nad Lužnicí sjela do řeky dodávka, s vyproštěním pomohli potápěči, motorový člun i cisterna

Jihočeští hasiči dnes brzo ráno zasahovali v Kolodějích nad Lužnicí. Do řeky tam sjela nezabrzděná dodávka, kterou následně odnesl proud. Hasiči z Týna nad Vltavou ji vyprostili za pomoci cisterny, motorového člunu a potápěčů.

Hasiči se o potopeném vozidle dozvěděli ve 3:24 ráno, když přijali hovor na tísňovou linku. „Volající nás informoval o voze, který v obci Koloděje nad Lužnicí sjel do řeky. Jihočeské operační středisko na místo vyslalo profesionální jednotku ze stanice Týn nad Vltavou s cisternou a motorovým člunem,“ sdělila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Doplnila také, že hasiči průzkumem zjistili, že jde o dodávku značky Volkswagen, která je přibližně v polovině řeky. Vozidlo strhl proud a kousek uplavalo, naštěstí se však brzo zarazilo přední částí o mělčinu. V autě se nikdo nenacházel a také z něj nevytékaly žádné provozní kapaliny.

„Nejprve jsme auto zajistili proti dalšímu případnému pohybu a velitel zásahu si mezitím vyžádal jako posilové jednotky potápěčskou skupinu a automobilový jeřáb. Potápěči dodávku nadzvedli pomocí vaků a pak bylo možné ji navijákem z cisterny přitáhnout na břeh,“ popsala zásah Matějů.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS

Štítky Koloděje nad Lužnicí, hasiči, potápěči, řeka, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kolodějích nad Lužnicí sjela do řeky dodávka, s vyproštěním pomohli potápěči, motorový člun i cisterna  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.