Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

S kontrolou parkování bude v Táboře od příštího roku pomáhat automobil se čtečkou registračních značek

Tábor chce od příštího roku využívat speciální osobní auto, které skenuje registrační značky vozidel a zjišťuje, zda parkují oprávněně. Město za více než pět milion korun uzavřelo smlouvu s firmou, jež dodá automobil i potřebný software. Vedení radnice si od projektu slibuje, že budou řidiči více dodržovat parkovací systém.

Smlouva se společností, která uspěla ve výběrovém řízení, městu zajišťuje, že bude moci auto i skenovací software s potřebným servisem využívat sedm let. „Firma má nyní tři měsíce na to, aby software instalovala a aby začal spolupracovat s dalšími softwary města. Proto předpokládáme, že by skenovací vozidlo vyjelo do ulic začátkem příštího roku," uvedl táborský místostarosta Martin Mareda (Piráti).

Momentálně se v Táboře platí za parkování především v historickém centru města a jeho okolí, kde je systém takzvaných modrých zón. Město předpokládá, že by podobná pravidla zavedlo i v jiných lokalitách. Jde například o některá sídliště, jejichž obyvatelé často nemohou najít parkovací místo.

„Než vozidlo začne kontrolovat parkování, budeme podrobněji informovat i veřejnost," uvedl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020). Tábor na podzim 2022 otevřel zrekonstruované parkoviště před plaveckým bazénem, kde zvýšil kapacitu. Počet míst vzrostl ze 120 na 181. Parkoviště využívají návštěvníci okolních sportovních areálů, ale je možné odtud za pár minut dojít do centra města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, automobilová, počítače, správa, parkování, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S kontrolou parkování bude v Táboře od příštího roku pomáhat automobil se čtečkou registračních značek  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.