Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Na střechách českobudějovické nemocnice je přes 1200 nových fotovoltaických panelů

Nemocnice České Budějovice dokončila rozsáhlý energetický projekt. Na střechy čtyř svých budov umístila více než 1200 fotovoltaických panelů. Projekt, který spolufinancovala Evropská unie, má nemocnici pomoci s úsporou energie a efektivním hospodařením s vynakládanými prostředky.

Nemocnice České Budějovice tento měsíc dokončila projekt nazvaný Instalace fotovoltaických výroben elektrické energie na vybraných objektech Nemocnice České Budějovice, a.s. Díky projektu spolufinancovanému Evropskou unií v rámci Operačního programu Životní prostředí 2021–2027 umístila nemocnice na čtyři objekty ve svém areálu přes 1200 fotovoltaických panelů.

Předmětem projektu je instalace celkem 1244 fotovoltaických panelů na střešních konstrukcích čtyř vybraných objektů v areálu nemocnice. Jeho účelem je dosažení energetických úspor za pomoci instalace obnovitelných zdrojů.

„Z ekonomického hlediska je cílem projektu především snížení nákladů na vyrobenou a současně spotřebovanou elektrickou energii v rámci areálu nemocnice,“ sdělila mluvčí Iva Nováková. Doplnila také, že vyrobená elektrická energie bude pouze pro vlastní spotřebu areálu českobudějovické nemocnice a případná dodávka do distribuční sítě se tak nepředpokládá.

Nemocnice nové fotovoltaické panely umístila na Pavilon T, který využívá jako infuzní centrum a oddělení rehabilitace, Pavilon O, na kterém sídlí kožní oddělení, Pavilon L, který funguje jako centrální laboratoř a transfuzní centrum. Poslední budovou je nemocniční objekt V8, ve kterém je umístěna prádelna.

„Projekt nám pomůže efektivněji hospodařit s vynakládanými prostředky a pokračovat tak ve zlepšování našich služeb a péče o pacienty,“ věří zástupci nemocnice.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky nemocnice, české budějovice, energie, fotovoltaika, úspora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na střechách českobudějovické nemocnice je přes 1200 nových fotovoltaických panelů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.