Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Hustý kouř a plameny v oknech. Táborští hasiči bojovali s požárem obchodu

Ve čtvrtek brzy ráno vyjížděli táborští hasiči k požáru místního obchodu. Zásah trval necelých pět hodin a zapojili se do něj i dobrovolní hasiči. Kvůli zablokovanému vstupu a nepřístupným plamenům museli hasiči rozbít vstupní dveře a strhnout část stropu. Vzniklou škodu odhadují na tři miliony korun.

Hlášení o požáru prodejny v Táboře obdrželi hasiči krátce před pátou hodinou ranní. Na místo vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči z Tábora.

„Prodejna byla silně zakouřena a u oken šlehaly plameny. Dovnitř jsme vnikli násilně rozbitím skleněných dveří. V půl šesté, když jsme požár lokalizovali, nasadili jsme na odvětrání přetlakovou ventilaci,“ popsala zásah mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hasiči při zásahu využili také termokameru, která jim pomohla lépe určit ohnisko požáru. Po jejím použití rozhodl velitel zásahu o stržení části stropu a plechového opláštění z důvodu řádného dohašení.

„Požár se zasahujícím hasičům podařilo uhasit po půl desáté dopoledne. Vzniklá škoda činí tři miliony korun. Příčinu požáru nyní šetříme,“ sdělila Matějů.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, hasiči, tábor, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hustý kouř a plameny v oknech. Táborští hasiči bojovali s požárem obchodu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.