Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Ve Žďáře hořela myslivna, hasiči požár zkrotili za méně než dvě hodiny

Jihočeští hasiči o víkendu vyjížděli k požáru myslivny ve Žďáře. Oheň, který se šířil pod střešní konstrukcí, se hasičům i díky využití moderní technologie podařilo uhasit za méně než dvě hodiny.

Jihočeští hasiči vyjížděli v nedělních ranních hodinách k požáru dřevěné myslivny ve Žďáře u Nové Včelnice na Jindřichohradecku. Hlášení o požáru hasiči obdrželi krátce po čtvrté hodině ranní a i díky využití moderních technologií zvládli požár uhasit za méně než dvě hodiny.

„Požár střechy myslivny jsme likvidovali od čtyř hodin a 13 minut. Oheň se šířil v mezistřešním prostoru a obložením chaty. Rozebrali jsme střešní krytinu z obou stran a požár po hodině hašení lokalizovali. Pomocí termokamery jsme pak dohledali všechna ohniska a požár okolo šesté hodiny dohasili,“ popsala průběh zásahu mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

U požáru zasahovala profesionální jednotka hasičů z Jindřichova Hradce. Ta si na pomoc zavolala tři jednotky dobrovolných hasičů z okolních obcí a pomohli také hasiči z kraje Vysočina, konkrétně z Kamenice nad Lipou.

„Škodu na myslivně zasahující hasiči vyčíslili na 100 tisíc. Hodnota uchráněného majetku pak činí zhruba půl milionu korun,“ doplnila Matějů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, hasiči, myslivna, oheň, Jihočeský kraj, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Žďáře hořela myslivna, hasiči požár zkrotili za méně než dvě hodiny  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.